PROMETNA NESREČA NA KOZINI: Ob trčenju je eno vozilo odbilo pod cesto (FOTO)

Kronika

Na regionalni cesti Kozina - Divača, pri odcepu za Rodik, sta trčila voznika osebnih avtomobilov. Ob trčenju je eno vozilo odbilo pod cesto, v njem pa je ostal poškodovan voznik.

Po pozivu Regijskega centra za obveščanje Postojna so na intervencijo izvozili gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Materija (PGD Materija), ki so zavarovali kraj, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu nudili prvo pomoč in ga s tehničnim posegom rešili iz vozila, pomagali pri nadaljnji zdravniški oskrbi ter transportu v reševalno vozilo, na vozilih izklopili vire energije in razsvetljevali kraj nesreče.

Voznika so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila regionalna cesta približno eno uro zaprta za promet. Intervencija je bila zaključena ob 21.10.

Na intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma (še sedem gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu), zdravnik in medicinska sestra iz Splošne ambulante Hrpelje, reševalci iz Zdravstvenega doma Sežana ter policisti s Policijske postaje Kozina, so gasilci s PGD Materija zapisali na Facebooku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  14 .12. 2023 ob  10: 34
Eden od teh dveh je bil divjak, drugo pa megla in spolzka cesta.