PRVA TRENJA IN VROČA KRI V SD: Švarc Pipanova na Facebooku objavila zapis o mešetarjenju in nožih v hrbet znotraj stranke

Slovenija

Predsedstvo SD bo v četrtek razpravljalo tudi o pogajanjih za vstop v vlado. Ob razdeljevanju funkcij pa se pojavljajo prva trenja. Podpredsednici SD Dominiki Švarc Pipan so nekateri očitali, da se je o ministrski funkciji pogovarjala mimo stranke. Sama trdi, da gre za lažne informacije, ki jih pripisuje nekaterim strankarskim kolegom.

Dominika Švarc Pipan

Švarc Pipanovo se sicer v medijih omenja kot možno novo pravosodno ministrico v vladi Roberta Goloba, danes pa je dejala, da uradne ponudbe na mizi še ni imela. Na Facebooku pa je zapisala, da bi ji bilo z Golobom sicer v čast in veselje sodelovati, a da ga doslej "še ni videla bližje kot na 10 metrov".

Ob tem se je v zapisu vprašala: "Do kod se bo šlo, da bi se z lansiranjem laži umazalo moje ime in ugled? In to nekateri iz lastne stranke." Izpostavila je "natolcevanja", da je delala v obrambi vojnih zločincev, "a sama sem bila tožilka, to je lahko preverljivo dejstvo". Dodala je tudi, da proti njej ni moč najti nobene resnične afere in nobenega nepoštenega spodrsljaja.

Zanimivo. Dr. Roberta Goloba nisem nikoli videla bližje kot na 10 metrov. Bi mi pa bilo v veliko čast in veselje...

Objavil/a Dominika Švarc Pipan dne Torek, 03. maj 2022

"Je pa globoko žalostno, kam vodi sla po moči in to od ljudi v isti stranki, ljudi, ki bi morali biti ekipa. Ni razočaranje, ker to je del politike. Mešetarjenje in nož v hrbet znotraj lastnih vrst," je zapisala in dodala, da tega dela politike nikoli ne bo sprejela in tolerirala.

"Moje strokovno delo je izven politike," je pojasnila, zato ne bo dopustila, da se "maže in blati" njeno ime. "Poštenje, načelnost in strokovnost očitno niso vsem prioriteta," je še zapisala.

Kot je pojasnila, se zapis ne nanaša na vodstvo stranke, saj ima predsednica SD Tanja Fajon njeno polno zaupanje in podporo. "Prav tako vse to velja za dr. Goloba," je še dodala v zapisu.

Po neuradnih informacijah je v koalicijskih pogajanjih, kar se tiče ministrskih imen, zagotovljeno le mesto Fajonove na zunanjem ministrstvu, o drugih resorjih in imenih kandidatov pa pogajanja še potekajo. O Švarc Pipanovi kot kandidatki se v stranki po neuradnih informacijah še niso pogovarjali.

BONUS VIDEO: Koper že vrsto let predstavljata in upodabljata kozici. Ti pa sta pred kratkim dobili tudi ime.

O vsem tem se bodo v SD sicer pogovarjali v četrtek, ko se sestane predsedstvo stranke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ankarančan |  05 .05. 2022 ob  07: 37
To se dogaja, ko je korito premajhno.
Pesceserra |  04 .05. 2022 ob  17: 55
A že perje frči.....