PUTIN ZNOVA UDARIL PROTI LGBT: Zanje bodo ustanovili psihiatrični inštitut (VIDEO)

Svet

Putin je ministrstvu za zdravje naročil ustanovitev posebnega psihiatričnega inštituta za preučevanje vedenja LGBT oseb. Ta naj bi deloval v okviru Centra za psihiatrijo. Po zagotovilih ministra za zdravje Mikhaila Murashka pa podobno preučevanje že poteka v drugih raziskovalnih centrih.

Glede na odgovor ministra za zdravje Mikhaila Murashka na vprašanje poslanca Anatolija Wassermana med prvo obravnavo predloga zakona, ki prepoveduje spreobrnitev transspolnih, se inštitut ustanavlja pri Centru za psihiatrijo.

Wasserman je ministra vprašal, ali ministrstvo za zdravje dela na raziskavah "psihiatričnih metod, s katerimi bi se dojemanje (spolnih vlog in spolnosti ljudi) uskladilo z realnostjo."

Mikhail Murashko in Anatoly Wasserman

"Zdaj obstaja predsedniška direktiva o ustanovitvi dodatnega inštituta v našem zveznem psihiatričnem centru za preučevanje ne samo teh, temveč številnih vedenjskih področij, vključno s socialnim vedenjem. Zato bo v to usmerjeno nadaljnje obvezno znanstveno delo, poleg tega, kar počnemo danes," je dejal Murashko. Navedel je tudi, da podobno delo že poteka v ruskih raziskovalnih centrih.

Portal LGBT 'Fantje+' ima ta Murashkov govor za potrditev, da se lahko v Rusiji uvede t. i. spreobrnitvena terapija za "zdravljenje" katere koli neheteroseksualne usmerjenosti.

Posnetek je Wassermanovega nastopa v Dumi je objavil na svojem Twitter profilu tudi svetovalec ukrajinskega ministrstva za notranje zadeve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Shriba |  16 .06. 2023 ob  18: 50
-11
Še ena vzpodbudna novica za naše domače nacistične prdce.
Ruski diktator samo išče somišljenike po Evropi.
manemebasat |  16 .06. 2023 ob  17: 08
13
Zahod je na tem podrocju sel totalno v ku rac!
Fošina |  16 .06. 2023 ob  14: 34
No, temu se pa res dobesedno reče trolanje zahoda :D