S "FRAJTONARICO" DO GUINNESSOVEGA REKORDA: 22-letni Anže Krevh je neprekinjeno igral 53 ur, 53 minut in 53 sekund (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Državni, evropski in svetovni prvak Anže Krevh je podrl svetovni rekord v dolžini igranja na harmoniko, poročajo mediji. Podatke bodo zdaj poslali Guinnessovi organizaciji, ki bo pred podelitvijo naziva preverila vse podatke. Skupaj je igral 53 ur, 53 minut in 53 sekund.

Rekord je pred 22-letnim Slovencem v rokah držala francoska glasbenica Christelle, ki je junija lani neprekinjeno igrala 51 ur, 43 minut in 40 sekund, poroča portal 24ur. 

Takole je pa izgledal zaključek po 53 urah 53 minutah in 53 sekundah. Anže Krevh cela Slovenija je ponosna nate kaj ti je uspelo in vesel sem da sem te tudi sam lahko prišel pogledati in podpirati pri tvojem podvigu in te zato zelo spoštujem! Spoštujem tudi tvojo celotno ekipo ki ti je stala ob strani, nudila kar si potreboval in te podpirala. Sam si niti ne predstavljam da bi bedel dve noči kaj še le zraven igral in na trenutke sem dobil kurjo polt ko je množica ljudi ki so te prišli podpirat zraven zapela in zaploskala. Sam priznam da prej nikoli nisem slišal zate ampak ko sem izvedel kakšen podvig pelješ pa sem te moral pridet pogledat. Vesel sem da si se lotil tega in dvignil slovensko narodno zabavno glasbo tako visoko in podrl guinnessov rekord! Zame si heroj in vzornik zdaj pa ti želim da se pošteno naspiš in mogoče se celo kdaj srečamo da ti sežem v roko in čestitam pa da tudi skupaj kakšno zaigramo!???????????? Čestitam!????????

Objavil/a Matej Zalar dne Nedelja, 30. april 2023

Profesionalni glasbenik, ki diatonično harmoniko igra več kot 17 let, se po doseženem rekordu ni ustavil. Njegov podvig je trajal 53 ur, 53 minut in 53 sekund. Dokumentacijo rekorda bo Krevh zdaj poslal odgovornim za preverjanje rekordnih dosežkov, ti pa bodo preverili vse informacije, preden ga okitijo z nazivom Guinnessovega rekorderja.

Objavil/a Anže Krevh dne Nedelja, 30. april 2023

V njegovem repertoarju je bilo zbranih približno 250 pesmi. Pravila so določala, da mora posamezna pesem trajati najmanj dve minuti, ponovi pa se lahko komaj na vsake štiri ure.

"Več kot zadovoljen sem glede na to, kaj nam je uspelo. Ne samo meni, ampak tudi moji celotni ekipi in vsem podpornikom. Brez njih in moje ekipe ne bi bilo takega rezultata. Kaj naj povem. Fenomenalno," Krevha povzema spletni portal MMC Radiotelevizije Slovenija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija