SLOVENIJA BO REŠEVALA PODSAHARSKO AFRIKO: Ministrstvo Tanje Fajon v nov večmilijonski razpis za nevladnike

Slovenija

Zunanje ministrstvo, ki ga vodi Tanja Fajon, ponuja več kot tri milijone evrov za nevladne organizacije, ki bodo reševale Podsaharsko Afriko. Pred dnevi je bil objavljen razpis za humanitarne projekte, ki naj bi jih slovenski nevladniki izvajali v Podsaharski Afriki na področju podnebnih sprememb in enakosti spolov. 

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, ki ga vodi Tanja Fajon, je objavilo nov javni razpis za nevladne organizacije, v katerem 3,18 milijona evrov namenjajo med drugim za reševanje podnebne krize in enakost spolov v Podsaharski Afriki. Kot so zapisali, gre za "projekte mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči" v obdobju od 2024 do 2026 ter za "strateško partnerstvo na področju mednarodne humanitarne pomoči" v obdobju od 2024 do 2028.

‼️ JAVNI RAZPIS ‼️ Danes je bil objavljen javni razpis za projekte mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne...

Posted by Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve RS / Slovenian Ministry of Foreign and European Affairs on Friday, 8 March 2024

Razpis je namenjen nevladnim organizacijam, ki si prizadevajo "za odpravo revščine in uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja v svetu in/ali za humanitarno pomoč ljudem v stiski". V okviru tega razpisa bodo podprli "tri triletne razvojno-humanitarne projekte" v Podsaharski Afriki na področju podnebnih sprememb s poudarkom na prehranski varnosti in vodi in za enakost spolov, en humanitarni projekt je namenjen za pomoč civilnemu palestinskemu prebivalstvu.

Ministrstvo išče tudi "strateškega partnerja" za pet let; kot so zapisali, "za naslednjih pet let pa iščemo strateškega partnerja na področju humanitarne pomoči".

Del sredstev bo prispevalo Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo iz Sklada za podnebne spremembe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
goldhorn |  11 .03. 2024 ob  12: 52
Ta denar raje namenite za humanitarno pomoč Afričanom, ne pa našim parazitom!
Martin Kacur |  11 .03. 2024 ob  12: 43
Prosim, da denrja, ki ga jaz plačujem v proračun v te namene ne porabljate. Prav tako se ne strinjam, da ga porabite za plače stavkajočih zdravnikov.
vseved |  10 .03. 2024 ob  23: 17
28
Tem parazitom je treba vzet vsa sredstva,Fajonovi pa opravilno sposobnost!
Pjero Panin |  10 .03. 2024 ob  23: 15
10
Verjetno imamo probleme tudi doma.
Zaradi take politike se krepijo desnicarske stranke.
Tako da Tanja Fajon z tako gesto je blo na dougi rok usekano mimo.
Bomo cez par let dobili slovenskega Trumpa in postavljali ograje okoli slovenije
Stric iz ozadja |  10 .03. 2024 ob  21: 28
40
To bitje je prfuknjeno! Izdajalka Slovenije in Slovencev. Kdor to voli, podpira pa itak na še hujši ravni: opravilno nesposobni in umsko nefunkcionalni primerki.