SREDI LJUBLJANE SPOLNO NAPADLI ŽENSKO? Policisti odvzeli prostost dvema državljanoma Maroka

Kronika

V sredo zjutraj naj bi Maročana na zelenici v bližini Tabora sredi Ljubljane skušala posiliti žensko. Podrobnosti policija ne pojasnjuje. Kot je znano, so nedavno štirje migranti v podhodu na Vilharjevi cesti blizu železniške postale v Ljubljani posilili študentko, njenega fanta pa pretepli.

Včerajšnji napad je za spletnicasopis.eu potrdila Policijska uprava Ljubljana (PU Ljubljana), ki je podala naslednje sporočilo: "Danes, nekaj po 7. uri, smo bili obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost, kjer je na območju Tabora v Ljubljani neznana oseba na eni izmed zelenic na tleh zadrževala žensko, osumljenec pa je nato v družbi s še eno osebo zbežal s kraja. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so takoj pričeli z intenzivnim zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in aktivnostmi za prijetje osumljenca.

Na podlagi podanega opisa so v bližini prijeli 26-letnega državljana Maroka, ki mu je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja iz poglavja zoper spolno nedotakljivost odvzeta prostost. Prav tako je bila odvzeta prostost 23-letnemu državljanu Maroka, ki se ga sumi pomoči pri dejanju. Podrobnosti o kaznivem dejanju zaradi preprečitve ponovne viktimizacije žrtve in interesa preiskave, ki še intenzivno poteka, ne moremo pojasnjevati. O vseh okoliščinah in ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo."

V javnosti je nedavno odmevala novica, da so štirje migranti v podhodu na Vilharjevi cesti blizu železniške postale v Ljubljani posilili študentko, njenega fanta pa pretepli; konec avgusta je bilo na Viču v Ljubljani napadeno še eno dekle.

Po nekaterih podatkih je bilo do letošnjega septembra število obravnav posilstev, ki so jih zagrešili tujci iz tretjih držav, za 170 odstotkov večje od skupnega števila v lanskem letu; tako je bilo po podatkih Generalne policijske uprave do konca septembra letos obravnavanih 19 kaznivih dejanj posilstva, povzročenih s strani tujih državljanov tretjih držav, lani pa celo leto sedem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  02 .11. 2023 ob  20: 00
Ven s to gooaznijo!
nylarazgotra |  02 .11. 2023 ob  17: 05
19
Še dobro da obstajajo mejne kontrole in ostale kontrole tako da preprecijo vstop migrantom. Po statistikah,tudi italijanov migranti posiljujejo ženske. Kot vidimo, se začenja tudi pri nas. Večina je maročanov in tunizicijev. Če določena država NI v vojnem stanju,je potrebno vse migrante takoj poslati nazaj domov. Ne na Hrvasko ampak nazaj domov. Če določeni migranti se ne prilagajajo evropskim navadam in zahtevam, nimajo kaj delati v Evropi. Pa pravice gor ali dol.
Pjero Panin |  02 .11. 2023 ob  16: 12
Prihajajo v evropo ker verjamejo da bodo tu boljse ziveli,zdej kaksna je realnost v praksi verjetno pouna sivine.
vseved |  02 .11. 2023 ob  14: 29
17
Policija bi morala VSE poslat nazaj na hrvaško.
Martin Kacur |  02 .11. 2023 ob  12: 44
Civilnodružbena iniciativa Info Kolpa je pripravila poročilo o izvajanju policijskih postopkov na schengenski meji, v katerem navaja, da slovenska policija sistematično onemogoča pravico do azilnega postopka ter protipravno in selektivno izroča migrante hrvaškim organom. Ti se po njihovih navedbah nad migranti "brutalno izživljajo".