STARŠI, POZOR! Pred osnovnimi šolami neznanci vabijo otroke v bele kombije

Kronika

Zaskrbljujoča novica prihaja iz osrednje Slovenije, kjer se v zadnjih dneh v okolici osnovnih šol pojavljajo sumljivi ljudje v belih kombijih, ki nagovarjajo otroke in jih na različne načine vabijo k sebi v vozilo, običajno kombi bele barve. Policisti svarijo, da se je potrebno z otroki pogovoriti in jih opozoriti na morebitne nevarnosti na poti v šolo in domov.

Fotografija je simbolična.

Beli kombiji z neznanci so se v zadnjih dneh pojavili pred OŠ Koseze, OŠ Nove Fužine, OŠ Nove Jarše, OŠ Škofljica, …

Tako je pred OŠ Škofljica osmošolka opazila, da neznanec mlajši učenki ponuja bonbon in jo vabi v kombi. Deklico je takoj odpeljala stran. Bel kombi se je pojavil tudi pred OŠ Nove Fužine, kar je vodstvo šole takoj prijavilo policiji in še istega dne sklicalo roditeljske sestanke.

Kombi je stal za šolsko ograjo, štirje moški v starosti okoli 25 let (natančno ni mogoče določiti, koliko je deklica ocenila njihovo starost) so ji ponudili čokolado in ji dejali, da lahko v kombiju dobi še več čokolade. Deklica čokolade ni vzela in je odhitela domov. Vmes so izvedeli, da je moški na enak način ponujal čokolado dečku, ki jo je vzel, ni pa bil povabljen v kombi.

Na OŠ Koseze je deklica šla na popoldansko aktivnost, ko jo je neznanec vprašal za pot. Deklica ga je spremljala do naslova, vmes pa je sedel na klopco, ker naj bi bil utrujen, in deklici dejal, naj ga poboža po hlačah. Deklica je zbežala in za dogodek povedala doma.

Na PU Ljubljana so potrdili za medije, da so z dogodki seznanjeni in da jih preiskujejo. Vsak dan se pojavljajo novi primeri. V večini primerov so otroci opisali bel kombi s štirimi mladimi moškimi, osumljenca so opisali kot moškega srednjih let s figo na glavi. Običajno policija prejme takšnih prijav okoli deset na leto, zato je tako velika pogostost v zadnjih dneh vredna opozorila.

Policisti prosijo občane, da v kolikor v bližini šol opazijo karkoli sumljivega oziroma nenavadnega, takoj pokličejo 113.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  16 .09. 2023 ob  02: 02
Ma zdej hodijo se zajebavat ljudi okoli...