ŠE EN PRIMER SPOLNEGA NADLEGOVANJA OTROKA: Vprašal za pot, postal utrujen in prosil, naj ga poboža po hlačah

Kronika

Poročali smo že, da je moški minuli ponedeljek zasledoval učenki OŠ Ivana Roba v Šempetru pri Gorici in jima ponujal denar v zameno za spolne usluge. Na moškega, ki naj bi nadlegoval učenko, je danes opozorila tudi ravnateljica OŠ Koseze v Ljubljani. Moški naj bi deklico ustavil med koseškimi bloki in jo vprašal po določenem naslovu. Ker naj bi potreboval dodatne usmeritve, je šla deklica del poti z njim.

Moški naj bi nato začel kazati znake utrujenosti, deklico pa je prosil, če lahko sedeta na bližnjo klopco, nato pa še, naj ga poboža po hlačah, poroča portal 24ur. Deklica je zbežala in povedala staršem, kaj se ji je pripetilo. Starši pa so o dogodku obvestili policijo in šolo.

Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da so z dogodkom seznanjeni, da zbirajo obvestila in sodelujejo tako s šolo kot z drugimi pristojnimi organi.

Kako ravnati?

Policisti svetujejo, da o vseh primerih, ko se pojavi sumljiva oseba ali se vam zdi vedenje osebe sumljivo, nemudoma pokličete 113 ali anonimno telefonsko številko policije 080 1200.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija