TAKO LAHKO HITRO ODSTRANITE RUMENE MADEŽE Z VZGLAVNIKOV: Brez uporabe pralnega stroja

Trendi

Medtem ko se obračate v postelji, se na vzglavniku nabirajo prah, bakterije, telesna olja in znoj, kar sčasoma vodi v rumene madeže na vzglavniku. Toda obstaja enostaven način, kako lahko hitro in učinkovito očistite vzglavnike, ne da bi jih morali vsakič dati v pralni stroj.

Strokovnjaki pri blagovni znamki posteljnine Dormeo so dejali, da je trik še posebej priročen za vzglavnike iz spominske pene, saj so neprimerni za pralni stroj. Vse, kar morate storiti, je, da odstranite prevleko vzglavnika in napolnite posodo/lavor s toplo vodo in pralnim detergentom.

Nadaljnje vzamete čisto gobo ali krpo, ki jo namočite v vodo, preden nežno drgnete po madežu, dokler se ne odstrani. Nato počakate, da se vzglavnik popolnoma posuši, preden ga spet oblečete v prevleko in položite nazaj na posteljo.

Če so rumeni madeži na vzglavniku še posebej trdovratni, potem obstaja običajna sestavina iz kuhinje, ki jo lahko uporabite za pomoč pri odstranjevanju - soda bikarbona. Za ta trik pripravite pasto s sodo bikarbono in vodo ter jo nanesite na madež. Čez pol ure obrišite pasto. Soda bikarbona ne samo pomaga odstraniti rumene madeže, ampak lahko tudi odpravi morebitne vonjave na vašem vzglavniku.

Za odstranjevanje madežev z vzglavnikov lahko uporabite tudi limono. Rebecca Swain iz podjetja Winston's Beds vztraja, da je čiščenje vzglavnikov nujno, saj lahko madeži gnijejo, kar lahko privede do rasti bakterij in celo plesni. Njen nasvet je uporaba limoninega soka. Predlaga, da na madeže stisnete limono in pustite, da vzglavnik počiva 30 minut, nato pa ga obrišete.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija