TEDEN ALUMNI UP 2023 JE ZAKLJUČEN: Omogočil je priložnosti za vključevanje, izobraževanje in povezovanje (FOTO)

Koper

Med 17. in 21. aprilom se je na Univerzi na Primorskem odvil Teden Alumni UP 2023, ki je letos potekal pod geslom 'Zelena, digitalna in vključujoča UP: spodbujati, ustvarjati, širiti in vključevati se v skupnost alumnov'.

Tekom tedna so bile tako v živo kot prek spleta izvedene številne delavnice in predavanja z mnogih področij – udeleženci so se seznanjali z algoritmskim managementom, lažnimi novicami, digitalnimi trendi komuniciranja, postkvantno kriptografijo, restorativnimi okolji, inovativnimi pristopi spremljanja biotske raznovrstnosti, manipulacijo v komunikaciji, skrivnostmi Rubikove kocke, dimenzijami različnosti, kariernimi možnostmi za kineziološke poklice in še veliko več.

Delavnica Digitalni monitoring

Zainteresirani so lahko izmerili svojo telesno sestavo in se posvetovali s prehranskimi strokovnjaki iz UP FVZ, odšli so na arhitekturni sprehod po Kopru, študentje in alumni UP pa so se mrežili na Evropski dekliški matematični olimpijadi (EGMO) ter se udeležili sejma magistrskih in doktorskih študijskih programov – Upgrade.

Arhitekturni sprehod po Kopru

V četrtek, 20. aprila, pa se je na UP FAMNIT odvilo letno srečanje – Alumni MeetUP, kjer so se zbrali številni študentje, alumni, profesorji in ostali zaposleni.

AlumniMeetUP

Udeleženci so si premierno ogledali videoposnetek Karierne zgodbe alumnov UP, prisluhnili spodbudnemu nagovoru rektorice UP in prve doktorandke UP FAMNIT prof. dr. Klavdije Kutnar ter predsednika Alumni kluba UP izr. prof. dr. Mirka Prosena, pridružil pa se jim je tudi predsednik Državnega sveta RS Marko Lotrič, ki je predstavil zgodbo o svojih kariernih začetkih, poklicnem sodelovanju z družino, svojih vzponih in padcih, nenazadnje pa je mladim namenil nekaj vzpodbudnih besed in kariernih nasvetov.

Marko Lotrič, predsednik Državnega sveta RS

Za nekaj humorističnega vložka je poskrbel standup komedijant Perica Jerković, za izjemno glasbeno razvedrilo pa glasbena zasedba Osminka, katere (nekateri) člani so bivši študentje Univerze na Primorskem.

Perica Jerković

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije in Evropska unija – NextGenerationEU. Projekt se izvaja skladno z načrtom v okviru razvojnega področja Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponente Krepitev kompetenc, zlasti digitalnih in tistih, ki jih zahtevajo novi poklici in zeleni prehod (C3 K5), za ukrep investicija F. Izvajanje pilotnih projektov, katerih rezultati bodo podlaga za pripravo izhodišč za reformo visokega šolstva za zelen in odporen prehod v Družbo 5.0: projekt Pilotni projekti za prenovo visokega šolstva za zelen in odporen prehod.