TEŽAVE Z NOVO POŠILJKO SNEGA: Brez elektrike več tisoč gospodinjstev, sneg zrušil streho velodroma (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Obilno sneženje je ponoči povzročilo precej preglavic enotam gasilcev, cestnim podjetjem in drugim službam predvsem na območju Štajerske, Koroške, Zasavja in Dolenjske. Preko cestišč se je po do sedaj zbranih podatkih podrlo več kot 163 dreves. Zaradi podrtega drevja in obilnega snega je bilo zaprtih tudi nekaj cest.

Regijski centri za obveščanje so zabeležili 58 dogodkov in za sanacijo posledic na terenu aktivirali 36 prostovoljnih in tri poklicne gasilske enote. Na območju občine Podvelka so zaradi poškodovane elektrodistribucijske infrastrukture odjemalci ostali brez dobave električne energije.

Velika količina novozapadlega snega in dežja je povzročila poškodbe na elektro distribucijskem omrežju na Štajerskem. Zaradi padcev dreves je že v ponedeljek prišlo do izpadov napajanja z električno energijo na celotnem območju Elektra Maribor in Elektra Celje. Čez noč je ostalo brez elektrike več tisoč odjemalcev.

"Vse ekipe so bile ves dan na terenu in se trudile najti in odpraviti čim več napak. Hkrati pa so se sodelavci trudili zmanjšati število odjemalcev, ki so brez napajanja z električno energijo s preklopitvami in izločevanjem okvarjenih sektorjev," so sporočili iz Elektra Maribor.

‼️INTERVENCIJA‼️ ????[23.1.2023 ob 18.14]???? #2 Danes v večernih urah smo na Pohorju - na cesti proti Belviju odstranili podrta drevesa, ki so ovirala promet. ❄️????

Objavil/a PGD Hoče dne Ponedeljek, 23. januar 2023

Čez noč je ostalo brez napajanja z električno energijo okoli 5000 odjemalcev na območju med Pohorjem in Kozjakom, nekaj manjših območij na območju Ptuja in Haloz ter na območju Poljčan in Zbelovega.

Ekipe Elektra Maribor so na terenu že od zgodnjega jutra. "Sodelavcem na območjih z več napakami so že prišli na pomoč sodelavci iz drugih delov, ki jih snežna ujma ni tako dosegla. Gibanje po gozdovih, kje je glavnina okvar, je sicer zaradi loma vej in dreves izredno nevarno. Vsi se trudijo odpraviti napake v najkrajšem možnem času, da se vsem odjemalcem zagotovi oskrba z električno energijo," so poudarili v podjetju.

Na Celjskem, kjer je v ponedeljek v nižje ležečih predelih zapadlo več kot 15 centimetrov snega, v višje ležečih pa še več, so se zadeve danes zjutraj umirile. Ceste so splužene in prevozne. Zaradi mokrega snega in posledično podrtih dreves je bilo na območju Elektra Celje ob 6. uri brez elektrike še vedno 1822 odjemalcev, so povedali v družbi. Na terenu so vse elektromontažne ekipe Elektra Celje, ki se trudijo čim prej odpraviti okvare na daljnovodih.

Ob 16.08 nas je krajanka obvestila, da je na relaciji Rimske Toplice - Marno (Kojzica) velika nevarnost zdrsa drevesa na...

Objavil/a KS Rimske Toplice dne Nedelja, 22. januar 2023

Vodja celjske zimske službe Damjan Maček je dejal, da je na cestah, zlasti v višje ležečih predelih snežna brozga, a so ceste prevozne z zimsko opremo. V ponedeljek so imeli veliko dela tudi zaradi snegoloma, cel dan pa so bile njihove ekipe na terenu in odstranjevale podrta drevesa.

Elektro Celje svetuje odjemalcem, naj se izognejo poškodovanim območjem. Prav tako naj se ne dotikajo delov električnih napeljav in naj z napravami ravnajo, kot da so pod napetostjo.

Večji obseg ŽALEC 23. 01. 23 Ob 16.18 so v naselju Zalog pri Šempetru v občini Žalec, gasilci PGD Šempeter v Savinjski...

Objavil/a PGD Šempeter v Savinjski dolini dne Ponedeljek, 23. januar 2023

Na Koroškem se trenutno sneženje umirja. Zaradi odstranjevanja podrtih dreves je zaprtih več cest, med drugim proti prelazu Radelj in iz Slovenj Gradca proti smučišču Kope. Ob 6. uri je bilo na Koroškem brez elektrike več kot 700 odjemalcev Elektra Celje. Skladno s priporočilom civilne zaščite danes pouk za šolarje na Ojstrici poteka na daljavo.

Zaradi podrtega drevja in obilnega snega je bilo zaprtih tudi nekaj cest, poškodovano eno vozilo, v Ždinji vasi v občini Novo mesto pa je sneg ogrožal streho objekta, so še navedli v centru za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje.

Prometnoinformacijski center poroča o popolnih zaporah cest zaradi odstranjevanja snega in podrtega drevja na relacijah Ožbalt-Kapla, Ig-Rakitna, Ruta-Lovrenc na Pohorju-Rogla, Solčava-Črna na Koroškem na odseku Koprivna-Sleme, Graška Gora-Šmiklavž, Dravograd-Trbonje, Slovenj Gradec-Pungart, Ribnica-Ribniška Koča, Radlje-Radeljski prelaz.

Prepoved za priklopnike in polpriklopnike velja na relacijah Col-Črni Vrh in na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta. Čez prelaze Korensko sedlo in Jezerski vrh so obvezne verige. Cesta čez prelaz Ljubelj je na avstrijski strani zaprta

V olimpijskem centru v Češči vasi pri Novem mestu je preobilen moker sneg včeraj nekaj po 13. uri zrušil napihljivo streho tamkajšnjega velodroma. Mestna občina Novo mesto ima sicer omenjeno streho v najemu, škode pa še ne morejo ceniti, je dejal direktor občinskega Zavoda Novo mesto Aleš Makovac.

Velodrom v Novem mestu se je sesedel ????

Objavil/a Blaž Zakotnik dne Ponedeljek, 23. januar 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija