TEŽAVE ZA TESLINO TOVARNO: Jo bodo odklopili iz kanalizacijskega omrežja?

Svet

Ameriški proizvajalec električnih vozil Tesla v svoji tovarni v Berlinu "konstantno in pomembno" presega omejitve glede odpadnih voda, presega tudi mejne vrednosti fosforja in skupnega dušika, opozarjajo v lokalnem komunalnem podjetju Strausberg-Erkner Water Association (WSE). V tej luči dopuščajo izklop tovarne iz kanalizacijskega sistema.

V WSE navajajo, da prošnje in opozorila podjetju glede odpadnih voda ne zaležejo. Prihodnji teden bodo zato sklicali izredni sestanek, na katerem naj bi bilo govora o tem, ali Teslino tovarno v Grünheideju, tik pred Berlinom, izklopiti iz lokalnega kanalizacijskega sistema, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

WSE namreč zaradi Tesle grozi več milijonov evrov dodatnih stroškov, lahko pa bi prišlo tudi do prepovedi izpusta vseh ostalih odpadnih voda, s katerimi upravljajo, na čistilno napravo Münchehofe.

V Tesli medtem trdijo, da za industrijske vode skrbijo sami v svojih obratih. Kot navajajo, odpadne vode res nastajajo pri delovanju sanitarnih prostorov in kuhinj, a gre ob obdelavi industrijske odpadne vode le za navadne komunalne odplake.

Ameriško podjetje sicer želi 300 hektarov veliko tovarno v Grünheideju razširiti, a lokalno prebivalstvo temu ni naklonjeno. Posebej pa so proti tovrstnim načrtom okoljski aktivisti, saj da bi bilo za to potrebno krčiti gozd, ob tem pa gre za vodovarstveno območje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  28 .02. 2024 ob  17: 54
Pridi v Slovenijo.Boš dobil vso rodovitno zemljo od Maribora do Murske Sobote!
Ištrijan |  28 .02. 2024 ob  10: 42
Zeleni prehod