TRAGIČNA SMRT NA LEDU: Aretiran osumljenec za uboj hokejista

Kronika

Potem ko je v tragičnem dogodku na hokejski tekmi v Veliki Britaniji konec oktobra umrl ameriški hokejist Adam Johnson, je britanska policija včeraj aretirala osumljenca za kaznivo dejanje uboja. Podrobnosti o tem, koga so aretirali, yorkshirska policija ni razkrila.

Johnson je umrl zaradi posledic poškodb vratu, ki jih je dobil 29. oktobra na tekmi svoje ekipe Nottingham Panthers. Na tekmi v gosteh v Sheffieldu je hokejista eden od tekmecev z drsalko zadel v vrat, kljub hitri zdravniški pomoči na ledu in poznejšemu prevozu v bolnišnico pa je 29-letnik poškodbam dan pozneje podlegel.

Včeraj je tamkajšnja policija izvedla aretacijo osumljenca za uboj, poročajo britanski mediji. Policija je aretiranega pridržala, podrobnosti pa za zdaj niso znane.

"Takoj po tej tragediji smo začeli preiskavo. Vse od dogodka smo skrbno preučili vse dejavnike, ki so vodili do smrti igralca v teh okoliščinah. Sodelujemo tudi s strokovnjaki na več področjih, prav tako s pristojnimi za zdravstvo in varnost v okrožju Sheffield," so pojasnili v pristojnem policijskem uradu v Sheffieldu.

CONTENT WARNING (Graphic footage) Ice hockey player Adam Johnson dies in 'freak accident' after opponent's skate collides with his throat ????

Posted by Sick Chirpse on Ponedjeljak, 30. oktobar 2023.

Smrt hokejista je sprožila številne polemike v hokejskem svetu o morebitni obvezni uvedbi zaščite za vrat. Ta v večini tekmovanj ni obvezna, je pa priporočljiva.

Kot navaja francoska tiskovna agencija AFP, bodo v Angleški hokejski zvezi (EIHA) uvedli obvezno uporabo ščitnikov za vrat od leta 2024. A elitna liga, v katero spadata oba v tragični dogodek vpletena kluba, ni članica te zveze. V vodstvu tega tekmovanja pa so pojasnili, da bodo takšno zaščito močno priporočili, ne bo pa obvezna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija