TRŽAŠKIM PROSTITUTKAM NAJ KOPRČANA NE BI HOTELA PLAČATI USLUG: Kaj se je dogajalo v Hot mess v Beblerjevi ulici?

Kronika

Zaradi izkoriščanja in sodelovanja pri prostituciji pred koprskim okrožnim sodiščem sodijo 30-letnemu Koprčanu Marku Kmetiču in Denisu Arnautu. Z vsako stranko naj bi dekleta, ki so prihajala iz Hrvaške, Ukrajine, Češke, Kube in Nigerije, prejele 80 evrov, vendar naj jih nikoli ne bi videle, pišejo Slovenske novice.

Fotografije je simbolične.

V zadevi proti Koprčanu Marku Kmetiču in Denisu Arnautu je bil pred koprskim sodiščem nazadnje zaslišan 34-letni Matej Lisjak, piše portal. Kmetič in Lisjak naj bi se spoznala, ko je Lisjak prodajal svoj avto, Kmetič pa naj bi ga najel. Kmetič naj bi Lisjaku dejal, da mu gre posel v lokalu Hot mess v Beblerjevi ulici v Kopru tako dobro, da potrebuje nove prostore. Lisjak naj bi mu oddal v najem še apartmaje na Šmarski. Kmetič in Arnaut pa naj bi nato z Lisjakovim avtom prevažala prostitutke, v apartmajih pa naj bi imel Kmetič bordel.

Ker Kmetič Lisjaku ni plačeval najema niti za avto niti za apartmaje, je zoper njega podal leta 2013 kazensko ovadbo zaradi goljufije, je pred sodiščem povedal Lisjak. Da je ostala brez plačila, je pred sodiščem povedala tudi 38-letna Nigerijka, navaja portal, ki naj bi se prostituirala na tržaških ulicah, ko jo je nekega dne med sprehodom pobral 'visok, močnejši moški z lasmi'. Nigerijka je povedala, da je najprej za 100 evrov 'obdelala njega'. Na vprašanje sodišča, ali je ta moški prisoten v dvorani, pa naj bi se 38-letnica ozrla h Kmetiču in odgovorila, da bi lahko bil on, saj mu je zelo podoben.

Nigerijko naj bi nato odpeljal v Slovenijo, v klub, v katerem je bilo okoli 30 moških. Vprašal naj bi jo, ali ima še kakšno prijateljico za pomoč. Poklicala naj bi prijateljici iz Trsta, nato pa je z drugim moškim odšla po njiju. Ob tem se je, po poročanju Slovenskih novic, ozrla k Arnautu v sodni dvorani in povedala, da je podoben moškemu, ki jo je odpeljal v Trst.

'Z moškim, ki ima lase' naj bi se dogovorila, da bo za vsako stranko plačal 80 evrov, obljubil naj bi tudi provizijo od prodane penine, ki je stala 45 evrov. Plačilo je bilo obljubljeno po opravljenem delu, ob tem naj bi jim še zagotovil, da so za oralni in vaginalni seks moški že plačali njemu. Tisto noč naj bi imela med pet in osem strank, pred sodiščem se ni spomnila natančno.

Kot je še povedala Nigerijka, naj bi bile sobe pregrajene z zavesami, uporabljale so rdeče kondome in 'moške obdelovale enega za drugim'. Vendar 'moški z lasmi' ni hotel plačati. Ker niso hotele oditi brez plačila, naj bi ju oba omenjena moška začela porivati iz lokala, padali naj bi tudi udarci s pestmi. Nasilje naj bi delno posnele kamere video nadzora, dekleta pa so poklicala policiste.

Tri ženske iz Italije so zoper Kmetiča in Arnauta predlagale pregon zaradi groženj. 38-letnica naj bi potem, ko ji je Kmetičeva zagovornica ponudila 100 evrov v zameno, če umakne kazensko ovadbo, v to privolila. Kot njeni prijateljici na prejšnjih obravnavah naj bi vzela 100 evrov, ki sta jih iz svojih jaken vzela obtožena, vsak po 50 evrov, piše portal.

Serminček Bar brez uporabnega in gradbenega dovoljenja

Obtoženi Kmetič naj bi bil nečak generalnega sekretarja AMZS, ki je nedavno odstopil s položaja. Kmetičeva mati Sonja Kmetič ima na dveh lokacijah oziroma zemljiščih, ki sta v lasti AMZS, ob bazah AMZS v Kopru in Postojni, postavljena gostinska lokala Serminček Bar & Grill Postojna ter Serminček Koper, pišejo Slovenske novice. Kmetičeva naj bi lokala postavila brez gradbenega in brez uporabnega dovoljenja. Sin Marko naj bi skupaj z materjo vodil lokala.

Kot so za portal povedali na UE Koper in UE Postojna, se v zvezi z legalizacijo do danes ni spremenilo nič. Okoljski inšpektorat naj bi že lani odredil odstranitev Serminčka v Postojni. Kot so za Slovenske novice povedali na ministrstvu, se je Kmetičeva pritožila, vendar neuspešno, zadnji rok za odstranitev lokala na črno naj bi imela do 15. maja letos.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Night |  20 .04. 2019 ob  15: 08
18
Kmetič je imel čez tudi tisto beznico na vrhu Zelenega parka. Sky club ali nekaj podobnega...in zraven očitno še ku***. Čez kakšno leto bo prišla ven novica, da je še dilal...ne bi bilo čudno.