TUDI NA OBALI TEK ZA TISTE, KI TEČI NE MOREJO: Univerza na Primorskem vabi na dogodek

Piran

Prvo nedeljo v maju (5. maja) že nekaj let zaznamuje tek Wings for life, ki poteka na tri načine – na večjem dogodku, kjer tekače lovi zasledovalno vozilo (ta bo v Ljubljani) ali pa z aplikacijo. To lahko uporabi vsak, ki se bo na nedeljo ob 13. uri odpravil na tek, lahko pa se pridruži enemu od t. i. 'app run' organiziranih tekov z aplikacijo, kjer vas lovi virtualni avtomobil. Letos bo tovrstni tek že drugič potekal ob morju v organizaciji Šport UP, ki na Univerzi na Primorskem skrbi za rekreacijo študentov in zaposlenih.

"Tekli bomo od stavbe UP FTŠ Turistica do zadnjega pomola portoroške plaže (krajši tek, obračališče po 2 km), do Seče (srednje dolg tek, 4,4 km v eno smer) ali do Sečoveljskih solin (8km). Letos je dogodek medijsko podprl tudi Radio Capris," so zapisali

S tekom želijo najprej spodbuditi vse k dodatni rekreaciji ter prijetnem druženju, predvsem pa pomagati pri dobrodelnem projektu, saj se zavedajo pomena podpore dobrim raziskovalnim projektom. Pri tem želijo k skupnemu teku povabili lokalne in regionalne tekače, ki se za tek v prestolnici niso odločili, bi pa raje tekli v družbi. Vsi pa bodo sledili sloganu teka – tečem za tiste, ki ne morejo.

Prijavo na tek opravite prek aplikacije teka, kjer tudi opravite donacijo v višini 18 evrov. Drugih stroškov s pridružitvijo organiziranemu teku ni, UP Pedagoška fakulteta pa bo poskrbela tudi za animacijo in varstvo otrok tekačev (od dopolnjenega 5. leta, s predhodno prijavo tukaj). Za vse tekače bosta po teku na voljo pijača in prigrizek na terasi UP Turistice, kjer se lahko podružijo in podelijo vtise.

"Ne tečeš, bi pa pomagal? Rabimo pridne roke, ki bodo pomagale ob trasi usmerjati tekače, deliti vodo in ostale osvežilne pijače in hrano, ter z nami pomagali pri pripravi dogodka. Prideš? Prosim, prijavi se preko obrazca za prijavo prostovoljcev," so še zapisali na Univerzi na Primorskem.

Deli novico: