TURISTKA, KI JO JE ŠOKIRAL RAČUN ZA 402 EVRA NA HVARU: "Niso naju okradli, izkoristili so najino naivnost" (FOTO, VIDEO)

Svet

Pred dnevi je na TikToku in Instagramu objavila precej zasoljen račun iz restavracije na Hvaru mlada turistka iz New Yorka, Teona. S fantom so jima zaračunali večerjo nič manj kot 402 evra. Njena objava je postala viralni hit, zato se je odločila, da dodatno pojasni zadevo.

"Tako je, ko vaš TikTok naredi kaos na Balkanu. Prišla sem v vse medije," je zapisala blogerka Teona. Kot pojasnjuje, je video naredila iz zabave, saj naj bi s fantom vedela, kakšne so cene na Hvaru. "Očitno je, da je na Hvaru vse dražje kot v preostalem delu Hrvaške, tega sva se zavedala. Zdaj vam bom pojasnila, zakaj sva se počutila izkoriščena," je zapisala.

S fantom menita, da so na Hvaru preprosto izkoristili njuno naivnost. Lastniki restavracije, kjer sta dobila zasoljeni račun, so bili istočasno lastniki apartmaja, v katerem sta bila nastanjena. "Bili so super ljubeznivi, svetovali so nama, kam naj greva, kaj naj obiščeva. Dejali so nama, da je veliko lokalov, kjer izkoriščajo turiste s previsokimi cenami. Rekli so, da nekatere popularne restavracije niso tako zelo dobre, a so popularne in drage. Mislila sva, da so ti ljudje prijazni in da imajo najboljše namene," je opisala.

@teonamango I made it on the national news in Croatia ???? #viraltiktok #croatia #hvarcroatia #balkantiktok ♬ Attenzione pickpocket x montagem - jovynn

Teona in njen fant živita v New Yorku, a sta po rodu oba Makedonca, zato sta s svojimi gostitelji govorila v hrvaškem jeziku. In ker so se jima zdeli "res krasni gostitelji in krasni ljudje", sta se odločila večerjati v njihovi restavraciji. Videla sta cene na jedilniku, vendar sta vprašala natakarja, ali jima lahko priporoči nekaj lokalnega, domačega.

"Počutiva se izkoriščena, ker nama niso povedali, da glavna jed stane več kot 200 evrov. Če bi nama povedali, bi se lahko odločila, ali bova to jedla ali ne bova. Najprej so nama govorili, kako morava paziti, da naju ne bodo izkoristili, potem pa naredijo oni prav to! Hrana je bila okusna. Je bila vredna tega denarja? Ne bi rekla, a lekcije smo se naučili," zaključuje Teona.

Spomnimo, Teona je blogerka, ki piše o modi, lepoti in potovanjih. Nad računom v višini 402 evra, za večerjo za dve osebi, v eni od restavracij na otoku Hvaru pa je bila povsem šokirana. Jedla sta črno rižoto iz sipe, ocvrte kalamare, ribji brodet, in 'kapitanovo ploščo', pila sta vino in mineralno vodo. Gostinec jima je zaračunal pripravljanje mize in pogrinjek.

Natakarja naj bi prosila, ali jima lahko priporoči predjed in glavno jed. Nato naj bi ju vprašal, koliko sta lačna, in odgovorila naj bi mu, da nista prav zelo lačna. "Sprašujem se, koliko bi šele znašal račun, če bi rekla, da sva lačna," je komentirala razočarana Newyorčanka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija