V 80. LETU: Umrl nekdanji župan Gorice Ettore Romoli

Goriška

V bolnišnici v Vidmu je ponoči v starosti 80 let umrl nekdanji župan občine Gorica in predsednik regionalnega sveta Ettore Romoli. Hospitaliziran je bil zaradi zdravstvenih zapletov kmalu po izvolitvi za predsednika novega deželnega sveta Furlanije-Julijske krajine.

Romoli je bil rojen leta 1938 v Firencah, diplomiral iz ekonomije in trgovine na univerzi v Trstu. Deloval je kot računovodja; bil je predsednik združenja računovodij Gorice in učitelj tehnično-ekonomskih predmetov v srednjih šolah.

Na Goriškem se ga bodo spominjali predvsem kot župana občine Gorica med letoma 2007 in 2017. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je bil goriški mestni svetnik, soustanovitelj stranke Naprej Italija ter italijanski senator. Deloval je tudi na deželni ravni Furlanije-Julijske krajine.

Čeprav je Romoli prihajal iz desnosredinske stranke, je navezal dobre odnose z županom Nove Gorice. Skupno so zagnali tudi delovanje Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje (EZTS), ki bo obema Goricama v prihodnosti preko različnih projektov prinašalo evropska sredstva.

Deli novico: