V SD PRIČAKUJEJO, DA BO ŠVARC PIPANOVA RAZREŠENA S POLOŽAJA: Golob pred odločitvijo v dodatna razčiščevanja

Slovenija

Premier Robert Golob je ob prihodu na vrh koalicije za medije dejal, da se je po prejemu uradnega predloga SD za razrešitev pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan srečal z vsemi akterji, tudi z vsemi naenkrat. Ker so obtožbe zares hude, se je dolžan z njimi podrobneje seznaniti, zato bo srečanja z njimi nadaljeval, dokler bo treba, je dejal.

Da gre za res hude obtožbe, je predsednik vlade ugotovil tudi po današnjem pregledu medijev. Ocenil je, da se mora z očitki podrobneje seznaniti. "Zato bom sestanek nadaljeval tudi po tem srečanju, še danes in tudi v naslednjih dneh, če bo to potrebno," je dejal.

Medtem so na koalicijski vrh z zamudo vendarle prišli tudi poslanci in ministri SD, z izjemo Dominike Švarc Pipan. Ob tem je predsednica SD Tanja Fajon dejala, da je sporočilo predsedstva SD jasno in da torej pričakujejo, da bo ministrica razrešena s položaja. "In če ministrica sama ne gre, pričakujemo poteze od predsednika vlade," je dodala.

Ministrica se je pod drobnogledom javnosti v zadnjih tednih znašla zaradi domnevnih nepravilnosti pri nakupu prostorov na Litijski, ki jih preverjata tudi Nacionalni preiskovalni urad in Komisija za preprečevanje korupcije. Premier Golob je na seji DZ v odgovoru na poslansko vprašanje dejal, da želi razčistiti, kdo je tisti, ki je glede nakupa sodne stavbe na Litijski zavedel vlado.

Švarc Pipan je danes dejala, da prevzema objektivno odgovornost za nakup stavbe, a če bi odstopila v tem trenutku, se bodo podobne zgodbe nadaljevale, je opozorila. Ob tem je s prstom pokazala tudi na lastno stranko SD, ki jo je v ponedeljek pozvala k odstopu, premierja pa, naj njihovo odločitev spoštuje. Predsednica SD je ministričine obtožbe označila za laži in manipulacije, ob tem pa ne izključuje možnosti izključitve Švarc Pipan iz stranke. Ministrico sicer čaka tudi interpelacija, ki jo je vložila SDS.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  31 .01. 2024 ob  18: 33
14
Kazenske ovadbe za vse vpletene v krajo, ne pa premestitve na druga delovna mesta!!! Ministrica naj javno pove, kdo so goljufi in kradljivci, potem pa naj odstopi!!!
Ivan |  31 .01. 2024 ob  15: 56
-3
Naj se ražčisti, SD in SDS pa bodo povlekli takratko.