Veliko ljudi uživa testenine z različnimi omakami na način, da omaka prevzame okus čez celotno jed. Dolgoletni italijanski proizvajalec testenin Giovanni Rana pravi, da je to popolnoma zgrešeno.
VEČINA NAPAČNO PRIPRAVLJA TESTENINE Z OMAKO: Kaj za vrhunsko jed svetuje znan italijanski mojster?
Trendi
Italijanski mojster testenin Giovanni Rana se je s snaho Antonello odločil razkriti skrivnost pravilne priprave testenin z omako, kar bo običajno jed povzdignilo med vrhunske jedi, ob katerih običajno uživamo. Čeprav je testeninski obrok zelo enostavno pripraviti, večina ljudi dela veliko napako, pravi Rana.
Giovanni Rana
Prvi del skrivnosti tiči v omaki, natančneje v količini omake, ki jo damo na testenine. Rana pravi, da je velika napaka, če kuhanim testeninam dodamo veliko omake, saj to en bo povečalo okusa. Ko imate kuhane testenine, potrebujete le nekaj kapljic oljčnega olja in malce parmezana, da se vsi okusi povežejo. Če želite močnejši okus, dodajte samo žlico omake.
Testenina je kraljica, omaka je le orodje, poudarja Antonella, ki opominja na še eno napačno mišljenje o testeninah kuhanih 'al dente'. Večina ljudi misli, da je to tradicionalen način kuhanja testenin, vendar ne drži. Pregovorno velja, da v južni Italiji radi jedo skoraj surove testenine, na severu pa mehke oziroma prekuhane. Tako Giovanni kot Antonella imata zelo preprost nasvet glede kuhanja testenin, 'sledite navodilom na embalaži'.