VELIK POŽAR MED POSTOJNO IN PLANINO: Gorel je kamion s hlodovino, škode je za 10.000 evrov

Kronika

Danes ob 5.10 so bili policisti PU Koper obveščeni, da na cesti med Postojno in Planino, na vrhu planinskih serpentin, gori kamion s hlodovino. Cesta je bila zaprta, vozilo pa je, kljub gašenju, pogorelo v celoti. Kriminalisti so opravili ogled kraja. Prve ugotovitve kažejo, da je prišlo do požara zaradi napake na vozilu, tuja krivda je izključena, škode je za 10.000 evrov. Cesta je bila ponovno odprta ob 9.21, so sporočili s koprske policijske uprave.

Fotografije so simbolične.

V preteklem vikendu so policisti Policijske uprave Koper intervenirali v 83 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 301 klic. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali šest vlomov in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v desetih primerih.

V petek je iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka na Miklavčičevi ulici v Kopru nekdo ukradel moško gorsko kolo znamke Nakamura, rumeno zelene barve, vredno 600 evrov. Ob 22. uri pa so policisti na Jadranski cesti pred Ankaranom ustavili voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V soboto je v izolskem kampu nekdo vlomil v prikolico, iz katere je ukradel akustično kitaro Fender v vrednosti 500 evrov in violino v vrednosti 70 evrov.

V Postojni so na parkirišču odkrili ukraden osebni avto Fiat Punto. Ukraden je bil oktobra v Italiji, preverjanje še poteka. Na parkirišču Povir-jug je nekdo ponoči prerezal cerado tovornega vozila, zatem pa ukradel štiri nahrbtne kosilnice in puhalnik za listje.

Ilegalne migracije

V petek so pri vasi Suhorje obravnavali državljana Pakistana in pri Starodu 12 državljanov Afganistana. V soboto so policisti pri Podgorju obravnavali državljana Turčije, pri Črnotičah pa 12 državljanov Turčije, za enega od njih so ugotovili, da je vodič (34-letni državljan Turčije, zanj je bil odrejen pripor), med Račicami in Starodom pa še štiri državljane Afganistana. V nedeljo so policisti pri Hrušici obravnavali štiri državljane Sirije in enega državljana Egipta. Italijanski varnostni organi so v soboto vrnili dva državljana Afganistana, v nedeljo pa državljana Alžirije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija