VLADA PONOVNO S TREMI PODPREDSEDNIKI: Imenovan je bil Klemen Boštjančič

Slovenija

Finančni minister Klemen Boštjančič je na predlog premierja Roberta Goloba postal tretji podpredsednik vlade. O njegovem imenovanju je vlada odločila na današnji dopisni seji, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Klemen Boštjančič

Kot so še zapisali, je vloga ministra za finance pri oblikovanju in izvajanju vladnih politik ob skrbi za pregledno in učinkovito upravljanje javnih financ izjemno pomembna, še posebej v luči izzivov, s katerimi se bo vlada soočala do konca mandata.

Klemen Boštjančič je z imenovanjem postal tretji podpredsednik vlade, poleg ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon ter ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luke Mesca.

Vlada je sicer že imela tri podpredsednike, saj je to mesto zasedal tudi nekdanji minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ki pa je s funkcije ministra odstopil julija lani.

Kot so spomnili v vladnem uradu za komuniciranje (Ukom), zakon o vladi določa, da funkcijo podpredsednika vlade opravlja eden ali več ministrov, ki jih na predlog predsednika vlada imenuje vlada. Minister, ki opravlja funkcijo podpredsednika vlade, nadomešča predsednika vlade, če je ta odsoten ali zadržan, pri predstavljanju vlade, pri vodenju vladnih sej in usmerjanju uprave, ne more pa ga nadomeščati pri opravljanju nalog, ki se nanašajo na zaupnico vladi ter na imenovanje in razrešitev ministrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija