Z AVTOMOBILOM DIRKAL PO IZOLI: Vozil kar 149 kilometrov na uro!

Kronika

Policisti so v sredo v Izoli 34-letnemu vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vožnje 149 kilometrov na uro, kjer je omejitev 90 kilometrov na uro. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega bodo podali tudi obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 185 klicev. Obravnavali so 26 prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v dveh primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 27 nezakonitih prehodov državne meje.

Na območju PP Piran je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Odnesli so več umetnin (slike, kipci ...), vrednost ukradenega se še ugotavlja. V Izoli pa so ukradli nezaklenjeno motorno kolo znamke Yamaha, reg. št. KPT6-78.

Ob 12.40 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Kopru. Policisti so na kraju ugotovili, da je 75-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce zbil 66-letno kolesarko, ki je pravilno prečkala cesto. Kolesarka se je pri padcu lažje poškodovala, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog zaradi izsiljevanja prednosti.

Na počivališču Ravne so policisti ob 20.50 ustavili dva voznika motornih koles, stara 39 in 37 let. Za obe vozili so ugotovili, da sta ukradeni. Oba osumljenca sta odklonila preizkus alkoholiziranosti in nato tudi strokovni pregled zaradi ugotavljanja prisotnosti prepovedanih drog, nihče od njiju ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zbiranje obvestil še poteka. Sledi jima kazenska ovadba in plačilni nalog zaradi različnih prometnih prekrškov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija