ZA DIREKTORSKI STOLČEK ZD KOPER PREJELI ŠTIRI VLOGE: Komisija danes odpira kuverte

Koper

Konec januarja je Zdravstveni dom (ZD) Koper objavil razpis za prosto delovno mesto direktorja. Zavod trenutno vodi Igor Hrvatin kot vršilec dolžnosti direktorja. Postopek izbire direktorja sicer še ni zaključen, so pa pravočasno prejeli štiri vloge.

"Postopek izbire direktorja ZD Koper še ni zaključen. Lahko pa potrdimo, da smo pravočasno prejeli štiri vloge. Danes se bo sestala razpisna komisija in pregledala prispele prijave. Če bo potrebo, bo kandidate pozvala k dopolnitvi vlog," je povedala strokovna vodja ZD Koper Ljubica Kolander Bizjak. Kandidata bo izbral svet zavoda, nato pa bo potrebno počakati na soglasje koprskega občinskega sveta.

Komisija bo tako danes odprla prispele vloge in pripravila poročilo. Vso dokumentacijo bo nato predala svetu zavoda, ki bo odločal o nadaljnjem postopku izbire. Svet zavoda ZD Koper sestavljajo trije predstavniki ZD Koper, trije predstavniki Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), sedem predstavnikov Mestne občine Koper in dva predstavnika Občine Ankaran.

Kot smo že poročali, so se takoj objavi razpisa pojavila ugibanja in namigovanja, da je razpis 'ohlapen' in posledično 'nekomu pisan na kožo'. Vršilec dolžnosti direktorja ZD Koper je trenutno Igor Hrvatin, ki je junija 2018 zamenjal Matevža Ravnikarja. Lani pa mu je svet zavoda podaljšali mandat za eno leto oziroma do imenovanja direktorja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija