ZA VEČJO VARNOST V IZOLSKEM MESTNEM JEDRU: Sončno nabrežje ob vikendih še vedno namenjeno pešcem

Izola

Zaradi turistične sezone je v Izoli še vedno zaznati povečan obisk domačih in tujih gostov. Da bi preprečili gnečo v starem mestnem jedru, predvsem pa zagotovili večjo varnost v prometu, bo vozišče Sončnega nabrežja od Trga republike do Velikega trga do vključno 10. septembra od petka do nedelje med 14. in 24. uro namenjeno pešcem. Izjemoma bo na tej relaciji dovoljena vožnja tistim, ki se bodo izkazali s posebnim dovoljenjem.

Na Občini Izola priporočajo, da svoja vozila parkirate na javnih parkiriščih in se sprehodite po mestnem središču, se zapeljete s turističnim vlakcem ali uporabite kurjerco.

Spoštovanje omejitve prometa bodo nadzirali občinski redarji MU Istre in razpoznavno oblečeni reditelji.

Slednji bodo v vlogi informatorjev še naprej delovali tudi na območju Delfina, Svetilnika in na Belvederju. Turistom bodo v pomoč pri usmeritvah, domačine in obiskovalce pa bodo obenem opozarjali na upoštevanje določil odloka o javnem redu in miru, so zapisali na spletni strani Občine Izola. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  25 .08. 2023 ob  15: 53
Prvo bi lahko občina nekaj ukrenila glede vseh teh narkomanov ki se sprehaja po Izoli in prosjači za denar pred trgovinami, potem bi lahko npr zaprla Gregorčičevo ulico za vse turiste, ker kar se dogaja zadnja leta v tej ulici je ne grave ampak totalna katastrofa. Garažna hiša je tudi dobrodošla v Izoli. Pa ulice bi tudi lahko prali kot v drugih občinah, da se spere ves drek, katarci, vso scanje in kozlanje ki je npr ostalo od ribiškega praznika itd.., pa javnih pitnikov bi lahko bilo več, ker jih preštejemo lahko na prste ene roke kolko jih je po občini Izola, pa npr bi lahko komunalni delavci dejansko opravljali svoje delo in pometali razbito steklo in razni žeblji od gradbenega dela ki znajo ležat na tleh cele mesece, ne pa da se skrivajo na kantonih in čakajo da mine čas dela in da grejo domov.
Opazovalec |  25 .08. 2023 ob  12: 08
Ok. Vse lepo, samo ko pridem v Izolo ob vikendih po 14h , si lahko samo sanjaš o parkingu. Lahko bi opčina malo razmislila o kaki garažni hiši, magari z ugodnimi abonmaji za stanovalce inzaposlene......potem pa zapirajtecelo leto , ne samo v sezoni.
anton |  25 .08. 2023 ob  11: 33
... če bi politika "poslusala" voljo izolanov, bi ukinila parkirišče v mandraču in prostor namenili druzenju, zabavi, prireditvam ...
siviovcar |  25 .08. 2023 ob  10: 58
Kaj je tako težko zapret veliki trg jQuery112305039432291072097_1692953614194???? Po 9 uri notri samo z dovolilnicami pika !
Rampa ali podobno namesto plavih dovolilnic magnetna dovolilnica za stanovalce starega dela .
Če niso sposobni to napravit ,odpoved !!!!!!!