ZADET 17-LETNIK V KOPRU POVZROČIL PROMETNO NESREČO: Policisti so mu izdali dolg spisek kazni

Kronika

V Kopru je včeraj ob 14.30 17-letni voznik neregistriranega mopeda povzročil prometno nesrečo. V krožišču je prehiteval osebni avto in vanj trčil. Policisti so z njim opravili hitri test za mamila, ki je bil pozitiven na canabis, vendar je 17-letnik odklonil strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi neuporabe čelade, vožnje brez vozniškega dovoljenja, odklona strokovnega pregleda in ker oškodovancu prometne nezgode ni nudil svojih podatkov. Poleg tega je vozil nezavarovano in tehnično neizpravno vozilo, ki ni opravilo tehničnega pregleda. Moped so policisti zasegli, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografije so simbolične.

Koprski policisti so zaradi nasilja v družini kazensko ovadili moškega, ki je večkrat grozil svojemu očetu. Izrekli so mu tudi ukrep prepovedi približevanja.

Dopoldan so policisti v Luciji zasegli osebni avto 41-letnemu vozniku, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Iz odklenjenega kombija izmaknil torbico

V Štanjelu je nekdo vlomil v kontejner na gradbišču in ukradel agregat, motorni puhavnik in nekaj drugih predmetov manjše vrednosti. Škode je za 700 evrov.

Ponoči je na Markovcu v Kopru nekdo s parkiranega avtomobila ukradel vse štiri pnevmatike. Lastnik je oškodovan za 700 evrov.

Danes okoli 11. ure je nekdo na Piranski cesti v Kopru iz odklenjenega kombija ukradel moško črno torbico, v kateri je imel lastnik denarnico z gotovino in osebnimi dokumenti.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od včeraj zjutraj do danes zjutraj obravnavali 10 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Na Policijski postaji (PP) Koper so obravnavali šest oseb in na PP Ilirska Bistrica štiri osebe. Postopki še potekajo.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 110 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, enemu vozniku so zasegli vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve tatvini ter eno nasilje v družini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija