ZADNJI TEK OB JEZERU: Umoril jo je gol moški

Kronika

Ženska, ki je tekla v parku ob jezeru v Švici, je bila umorjena s strani golega moškega, ki je kričal in napadal ljudi. Napad se je zgodil včeraj zvečer v Männdorfu ob Züriškem jezeru, približno 20 kilometrov jugovzhodno od največjega švicarskega mesta, Zürich. Policija je aretirala 19-letnega osumljenca.

"V torek zvečer je bila v Männdorfu napadena in smrtno ranjena ženska," je sporočila policija, pri čemer je dodala, da je ženska tekla. "Kmalu pred 20. uro so mimoidoči v parku Alma poročali o moškem, ki je tekal naokrog gol, kričal in fizično napadal druge ljudi. Reševalne službe, ki so hitro prišle na kraj dogodka, so našle hudo poškodovano žensko, ki je ležala na tleh," je povedala policija in pojasnila, da je ženska kljub takojšnjemu oživljanju umrla zaradi hudih poškodb.

Osumljenec, švicarski državljan, je bil prav tako najden v parku in aretiran. Identiteta žrtve ni bila razkrita zaradi tekoče preiskave. Potekajo poizvedbe, da bi ugotovili, ali sta se osumljenec in žrtev poznala. 

Župan Männedorfa, Wolfgang Annighofer, ki je obiskal kraj dogodka, je za AFP povedal, da je stopnja kriminala v vasi zelo nizka in da bo povečana varnost okoli parka. "To je običajen park, ki je zelo priljubljen. Še posebej v poletnih mesecih ljudje uživajo življenje. Občudujejo čudovito naravo. Včasih tu tudi praznujejo," je dejal.

Po zaslišanju bo aretirani osumljenec predan državnemu tožilstvu zaradi resnega nasilnega kaznivega dejanja. Zürichski inštitut za forenzične znanosti, vodilni organ za forenzično strokovno znanje v Švici, je zbral dokaze, medtem ko je tudi Inštitut za sodno medicino z Univerze v Zürichu vključen v preiskavo, poroča Barron's.

Na kraj dogodka so bile poklicane gasilske ekipe, reševalno vozilo, nujni zdravnik in reševalna služba. Več podrobnosti o dogodku in preiskavi naj bi bilo znanih v prihodnjih dneh.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija