ZDRUŽILE MOČI IN DOSEGLE VELIK USPEH: Učenke OŠ Koper so se uvrstile v finale državnega prvenstva v nogometu (FOTO)

Koper

Igralke ŽNK Gažon in FC Koper so združile moči in skupaj z ostalimi učenkami OŠ Koper popeljale koprsko šolo v finale ŠŠT v nogometu, kjer se bodo pomerile štiri najboljše ekipe osnovnih šol iz celotne Slovenije.

V ponedeljek, 15. aprila, je na OŠ Koper potekal polfinalni turnir v nogometu za starejše učenke, kamor se je po zmagi na turnirju za osnovne šole v obalno kraški regiji, kot zmagovalec uvrstila ekipa OŠ Koper. Tokrat se zaradi poškodbe turnirja ni mogla udeležiti Zoja Miloševič, a so dekleta uspela pregovoriti Nino Boškin, ki drugače v zadnjem času aktivno trenira veslanje, da se vsaj za kratek čas vrne ponovno k nogometu. Omenjena poteza je bila ena izmed 'ključev' do uspeha, saj je bila Nina ena najboljših igralk turnirja in kot steber obrambe pripomogla k temu, da so vrata domače ekipe ostala nedotaknjena.

Pod taktirko profesorice Tjaše Brežnik, je ekipa OŠ Koper najprej premagala ekipo OŠ Davorina Jenka iz Cerkelj z rezultatom 6:0 (zadetke sta dosegli Gaja Pintar 4, Naja Kalin Zirnstein 2) ter v odločilni tekmi favorizirano ekipo OŠ Dobravlje, katero v večini sestavljajo igralke ŽNK Primorje. To ekipo so premagale z rezultatom 1:0 (strelka Naja Kalin Zirnstein). V zadnjem srečanju so se razigrale igralke domače ekipe, saj so s kar 13:0 premagale OŠ Antona Globočnika iz Postojne (med strelke sta se vpisali Gaja Pintar 8, Naja Kalin Zirnstein 5).

Igralke ŽNK Gažon, vratarka Tija Peras Milenović, Gaja Pintar in Naja Kalin Zirnstein ter igralke FC Koper Zana Kabashi, Sara Vita Kovač in Nina Boškin, so skupaj z ostalimi učenkami, Zojo Miloševič, Alin Šahinović, Tio Đogić, Saro Plavšič in Mariko Stefanovski pokazale, da kljub temu, da so igralke obeh klubov tekmice v nogometni ligi za dekleta U15 NZS, so predvsem prijateljice in sošolke, ki znajo stopiti skupaj za skupni cilj in v veselje celotne šole. Uvrstitev OŠ Koper v finale ŠŠT, je velik uspeh, ki ga pred začetkom, razen igralk, najbrž ni nihče pričakoval. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija