ŽELEL JE PLAČATI Z DROBIŽEM IN PREJEL VRSTO PSOVK: Otrok je za drago igračo varčeval več mesecev

Svet

Deček je denar za drago igračo varčeval več mesecev in ko ga je v spremstvu mame želel zapraviti v trgovini v središču Osijeka, je bil deležen vrste žaljivk s strani trgovca. Trgovcu ni namreč ni bilo všeč, da je fantek želel poravnati vsoto v drobižu. Žal je to še en primer, ki priča o tem, da trgovci vse bolj zavračajo plačilo z drobižem.

Fotografija je simbolična.

"Deček je v trgovini zapravil veliko vsoto denarja in kljub temu ga je trgovec zasul s psovkami. Mati in otrok sta se trgovcu zahvalila in se opravičila za čas, ki sta mu ga vzela. Trgovec se jima ni zahvalil za nakup, niti jima ni rekel nasvidenje, ko sta zapustila trgovino. Čuden odnos trgovca do kupca v času, ko je gospodarstvo oslabljeno zaradi pandemije", je povedala prijateljica mlade družine, saj je dečkova mama tuja državljanka in ne govori najbolje hrvaško.

Fotografija je simbolična.

Prijateljica je rekla, da se zaveda, da imajo med pandemijo trgovci raje brezstična plačila, vendar je denar denar in trgovci bi morali biti del družbe, ki podpira nove generacije, ko gre za odgovoren odnos do denarja. Osješki center za izobraževanje in informiranje potrošnikov (CEIP) je zgrožen nad takšno poslovno prakso. Poudarja, da je drobiž prav tako dragocen kot kovanci večje vrednosti in bankovci in da so takšne, za stranke ponižujoče reakcije s strani trgovcev, odraz slabe poslovne politike.

CEIP pravi, da pogosto prejemajo pritožbe državljanov glede razvrednotenja njihovega denarja s strani trgovcev. Takšne vrste diskriminacijo najpogosteje doživljajo ljudje, ki jih trgovci glede na njihov videz (oblačila, obutev, pričeske …) dojemajo kot "nižji ekonomski razred".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija