ZNANSTVENIKI SO DOKAZALI: To je tisto, kar moške na ženskah najbolj privlači

Trendi

Ali imajo moški radi bolj polne ali vitke ženske? Ali barva las vpliva na dojemanje privlačnosti in ali so blondinke res bolj atraktivne? Kakšne barve oblačil naredijo žensko mikavno? Znanost je prišla do teh zaključkov.

1. Razmerje pasu in bokov

Raziskave iz zahodnih delov sveta so prišle do zaključkov, da ima večina ljudi iz zahodnih držav raje ženske z normalno telesno težo, kar pomeni, da niso ne preveč vitke in ne preveč zalite. Študije z drugih delov sveta pa ugotavljajo, da na pojem idealne konstrukcije ženskega telesa najbolj vpliva okolje. Tako v revnejših državah ženske z bujno postavo veljajo za zdrave in plodne. Zaradi tega jih moški dojemajo kot bolj seksapilne.

2. Velikost dojk ni ključnega pomena

Kar zadeva ženske prsi, študije trdijo, da je od vsakega posameznika odvisno, kakšna velikost dojk ga pritegne. To temelji na kulturi in okusu. Ko bo moški izbiral žensko, njene prsi ne bodo igrale prav velike vloge, saj ne kažejo na plodnost in zdravje. Glede na raziskavo naj bi moške najbolj očarala C košarica.

3. Ličila da, vendar samo določena

Medtem ko večina moških trdi, da jim je všeč, če ženske ne nosijo ličil, ker se takrat obnašajo bolj naravno, je ena študija ugotovila, da ženske z ličili prej pritegnejo moško pozornost. A to velja le za določeno vrsto ličil. Ženske, ki nosijo temnejša ličila, manj verjetno pritegnejo pozornost moških in moški jih manj vabijo na zmenke. Moške najbolj privlačijo nevtralna in naravna ličila.

4. Tipičen obraz

Kot kaže ena od študij, imajo moški raje videz, ki se jim zdi povprečen. To se bodisi lahko povezuje z biološkimi prednostmi, kot so dobri geni, ali pa imajo možgani preprosto raje bolj tipične obraze.

5. Visok glas

Če imate visok glas, ste že zdaj bolj privlačne kot mnoge druge ženske. Študije kažejo, da ženske z globljim glasom veljajo za manj privlačne. Visok glas se namreč zdi bolj ženstven in zato bolj seksi.

6. Zdravi lasje

Dolgi in sijoči lasje z zdravim sijajem dajejo moškim vtis, da je ženska zdrava. Seveda je to genetsko določeno, vendar je na zdrav videz las mogoče vplivati. Prekomerno barvanje in različne kemične obdelave lahko uničijo bujnost las in njihov zdrav sijaj. Raziskave kažejo, da barva tu nima odločilne vloge, zanimivo pa je, da moške običajno najbolj privlačijo ženske, katerih barva las je podobna barvi las njihove matere.

7. Rdeča barva oblačil

Vse več raziskav je pokazalo, da ženske z barvo svojih oblačil zelo pogosto dajejo znake o tem, kako se počutijo in kaj hočejo. Rdeča barva oblačil pa naj bi jasno in glasno pošiljala sporočilo "želim seksati". Znanstveniki so tudi ugotovili, da ženske v času ovulacije običajno nosijo rdeča ali roza oblačila, da bi pritegnile moške.

8. Nasmeh

Širok in iskren ženski nasmeh privlači moške. V njem vidijo pozitiven signal, da pristopijo k ženski in začnejo pogovor. Ženske s smislom za humor in nalezljivim smehom imajo pri moških veliko več možnosti za uspeh kot toge ali namrščene ženske. Poleg tega nasmeh razkrije zobe, katerih barva in stanje kažeta na splošno zdravstveno stanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija