ŽUPNIK, KI JE PRETEPEL NUNO, PO PRIHODU IZ PRIPORA PRETEPEL ŠE SOSEDO: "Za vse si ti kriva", končala v bolnišnici (VIDEO)

Kronika

Le nekaj dni zatem, ko je prišel iz zapora, kamor ga je sodišče poslalo za deset dni zaradi fizičnega napada na nuno, je duhovnik Domagoj Kelava iz Sukošana na Hrvaškem pretepel še eno žensko. Šlo naj bi osebo, ki je bila priča prvemu pretepu.

Duhovnik Domagoj Kelava v spremstvu pravosodnih policistov. Foto: posnetek zaslona Facebook 24sata.hr

Do napada naj bi prišlo včeraj nekaj minut po polnoči, ženska pa je končala v bolnišnici. Na policiji so potrdili, da so prejeli prijavo zaradi kršitve javnega reda in miru, včeraj čez dan pa je potekala kriminalistična preiskava 43-letnega osumljenca.

Ob 00.10 naj bi v Ulici hrvaških braniteljev 43-letnik najprej napadel prav tako 43-letno žensko verbalno, potem pa je sledil še fizični obračun. Po navedbah domačinov naj bi jo poskušal povoziti z avtomobilom. "Za vse si ti kriva, ti si me prijavila!" naj bi vpil.

Gre za njegovo sosedo, ki se je takrat vračala iz službe. Izstopil naj bi iz vozila in stekel proti njej ter vpil: "Zaradi tebe sem končal v zaporu, p*** ti materina". Nato naj bi jo z obema rokama zgrabil za vrat in jo pričel narahlo stiskati. 43-letnici se je uspelo iztrgati iz prijema, padla je na tla in si pri tem lažje poškodovala gleženj ter stopalo.

[UŽIVO] Svećenik Domagoj Kelava optužen da je premlatio časnu i napao još jednu žensku osobu

[UŽIVO] Svećenik Domagoj Kelava optužen da je premlatio časnu i napao još jednu ženu

Objavil/a 24sata Politiko dne Sreda, 18. maj 2022

Ženska je bila prepeljana v bolnišnico v Zadar, kjer so potrdili, da je lažje poškodovana. Kot so še sporočili policisti, je bil moški zaradi nedostojnega vedenja z obtožnim predlogom priveden na prekrškovni oddelek občinskega sodišča v Zadru. Po zaslišanju mu je sodišče ponovno odredilo pripor in je bil tja tudi že prepeljan.

Gre za 43-letnega duhovnika iz Sukošana Domagoja Kelavo, ki je bil iz pripora izpuščen šele pred desetimi dnevi. Za zapahi se je znašel, ker je pretepel nuno.

Pred župnijskim uradom naj bi najprej vidno pijan začel vpiti na 70-letno nuno, psoval naj bi jo z besedami "jeb*** ti mater", kar je za katoliškega duhovnika precej nenavadno. Zatem pa naj bi jo s pestjo udaril v obraz, pri čemer je ženska padla na tla.

Poškodovana 70-letna nuna iz Sukošana s podplutbo na obrazu.

Po napadu naj bi se umaknil v župnijski urad, 70-letnica pa je zaradi udarca in padca dobila na obrazu veliko modrico ter odrgnine na podlakti leve roke.

Zadrska nadškofija bo proti duhovniku uvedla določene sankcije, njegova dejanja pa so ostro obsodili. Kot so sporočili za javnost, so mu po napadu na nuno odvzeli duhovniško službo. Po prihodu iz pripora pa so mu naložili, da mora v najkrajšem možnem času pripraviti vse potrebno za primopredajo župnije in oditi na zdravljenje.

Dejanje duhovnika globoko obžalujejo, opravičili so se žrtvi fizičnega napada in vsem faranom Sukošana. Kelava ima prepoved opravljanja duhovniškega poklica in podeljevanja zakramentov. Ponovno so mu odredili, da mora poiskati strokovno pomoč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija