112 KLICEV NA 113 V ENEM DNEVU: Koprski policisti zaposleni s prometnimi nesrečami, tatvinami in ilegalci

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 36 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 112 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in sedem tatvin. Intervenirali so zaradi kršitve javnega reda in miru in posredovali zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Včeraj zvečer so neznanci vlomili v podjetje na Ravbarkomandi. Oškodovanec, ki je prvi prišel na kraj, jih je pregnal. Pred tem so že s treh osebnih rabljenih vozil odrezali katalizatorje, še več so jih pripravili v delavnici, uspeli so odnesti dva. Policisti zbirajo informacije.

Koprski policisti so še dobili prijavo, da je nekdo ukradel vozilo znamke Ford, tip Tourneo Connect 1.8., reg. številk KP E7-359. Parkirano je bilo na vrhu garažne hiše na Markovcu v Kopru, vredno pa je 2000 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od včeraj od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policijska postaja (PP) Ilirska Bistrica je obravnavala 16 oseb, PP Koper osem, PP Postojna tri, policisti mejnega prehoda Sočerga pa še eno osebo. Postopki še potekajo.

Zaradi suma kaznivega dejanja po 308. členu KZ so bili obravnavani trije državljani Makedonije. Ob 10. uri so namreč policisti na Mostičju ustavili osebni avto, v katerem so bili trije državljani Makedonije, državljan Kosova in državljan Albanije. 29-letni voznik, državljan Makedonije, poseduje bivalno dovoljenje Francije, njegov sopotnik je bil dve leti mlajši državljan Makedonije, policisti pa so v razgovorih ugotovili, da je bil tretji državljan Makedonije peš vodič, ki je oba potnika privedel nelegalno preko državne meje v Slovenijo. Postopki še potekajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija