15-LETNI RUS Z AVTOM DIVJAL SKOZI PORTOROŽ: Kako bo zoper najstnika ukrepala policija?

Kronika

Včeraj ob 16.50 so policisti v Portorožu ustavili 15-letnega Rusa, ki je vozil osebni avtomobil. Poleg tega da je prekoračil hitrost, je bil seveda brez vozniškega dovoljenja, vozilu je prometno dovoljenje poteklo, niti ni bilo tehnično izpravno niti zavarovano. Najstnika čaka obdolžilni predlog in privedba na sodišče skupaj s staršem.

Policisti so na območju koprske policijske uprave (PU) so v zadnjih 24 urah posredovali v 59 primerih in na številko 113 prejeli 164 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. Obravnavali so še dva vloma in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali štirikrat.

Včeraj ob 6.45 je prišlo do prometne nesreče v Postojni, kjer se je 48-letni kolesar zapeljal čez prehod za pešce, vanj pa je trčil 83-letni voznik avtomobila. Kolesar se je pri padcu lažje poškodoval. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog, zoper pešca pa bodo uvedli hitri postopek.

V Kolombanu so ob 3.00 ustavili 29-letnika, ki mu je alkotest pokazal 0,81 mg/l alkohola. Čaka ga obdolžilni predlog.

Včeraj popoldne so policisti pred predorom Dekani, v smeri proti Ljubljani, ustavili tovornjak, ki je peljal previsoko naložen tovor (4,52 metra). Poljskemu šoferju je bila izrečena globa, vozilo so pa umaknili iz prometa.

Sinoči ob 20.00 so v Kubedu ustavili avtomobil Opel agila, nemških registrskih oznak, ki ga je vozil 57-letni Ukrajinec. Z njim v vozilu so bili še štirje Iračani, ki so nezakonito prestopili mejo.

V enem od koprskih lokalov je sinoči razgrajal 40-letnik, ki so mu odredili pridržanje, saj s kršitvami ni prenehal niti po prihodu policistov.

Ob 23.44 je policiste poklical občan in povedal, da so v Veliki Pristavi pravkar ukradli avtomobil Suzuki vitara. Lastnik se je zapeljal za tatom z drugim vozilom in policistom med vožnjo sporočal lokacijo. Vozilo so ustavili v Topolcu, za volanom pa je bil 42-letni Italijan, ki s seboj ni imel osebnih dokumentov. Čaka ga kazenska ovadba.

V Portorožu so policisti zasačili domačina, ki je poskušal vlomiti v parkomat. Gre za njihovega starega znanca, ki ga zdaj čaka kazenska ovadba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  23 .12. 2022 ob  12: 36
Portoroz je itak cistokrven Balkan.