23-LETNIK NAVEZAL STIK Z OSNOVNOŠOLKO, NA SREČANJU PA JO SPOLNO ZLORABIL: Žrtev naj bi bilo še več

Kronika

Ljubljanski policisti so novembra letos sprožili preiskavo več kaznivih dejanj spolne nedotakljivosti na škodo mladoletnice. Osumljenec je preko družbenega omrežja navezal z njo stik, nato pa jo z grožnjami prisilil, da mu je poslala svoje intimne fotografije. Nato se je z njo dogovoril za srečanje, kjer jo je prisilil v spolna dejanja.

Kriminalisti so zasegli več elektronskih naprav, na katerih je bila najdena komunikacija med osumljencem in mladoletno žrtvijo. Na njegovih elektronskih napravah so našli še več intimnih fotografij tudi drugih deklet, ki so po prvih ugotovitvah policistov prav tako mladoletna.

Osumljenec je star 23 let, doma z območja Gorenjske in ga do sedaj še niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj, žrtev pa je mlajša od 15 let.

V začetku decembra so ga prijeli in privedli k ljubljanskemu dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Očitajo mu dve kaznivi dejanji napada na osebo mlajšo od 15 let, za kar mu grozi do 15 let zapora, ter prikazovanje, izdelavo, posest in posredovanje pornografskega gradiva, za kar mu grozi do osem let zapora.

Izsledke preiskave so kriminalisti predstavili na današnji novinarski konferenci.

Policisti s preiskavo nadaljujejo, da bi identificirali še ostala dekleta, katerih intimne fotografije so našli na njegovih elektronskih napravah. Deloval je preko družbenih omrežij, ugotavljajo pa še, ali se je fizično srečeval tudi z drugimi.

Policisti svarijo, da gre za napadalce, ki prežijo na internetu v okoljih, ker se nahajajo otroci in mladostniki. Prisotni so na družbenih omrežjih, forumih, v klepetalnicah, kanalih za komunikacijo znotraj računalniških iger. So zelo dobri manipulatorji in od otrok dosežejo nekaj, česar sami nikoli ne bi storili.

Nekaterim se predstavijo z lažnimi podatki, drugim s pravim imenom in pravo starostjo, nato pa gradijo zaupanje. Otroka razumejo, ga pohvalijo, mu govorijo lepe stvari, ga tudi nagradijo, mu kaj kupijo. Otroke nato prepričajo, da jim pošljejo intimno fotografijo in se ujamejo v past, storilci pa pričnejo z izsiljevanjem, ki gre lahko tako daleč, da se dogovorijo za srečanje, na katerem pride do spolne zlorabe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija