24-LETNIK OBTOŽEN POSKUSA UMORA V POSTOJNI: Sodelavko dlje časa zalezoval in se ji vsiljeval

Kronika

Koprsko tožilstvo je na Okrožno sodišče v Kopru vložilo obtožnico zoper 24-letnega Hristijana Bozova iz Postojne, ki ga bremeni poskusa umora 22-letne Postojnčanke. Odvetnica osumljenca, ki na sojenje čaka v priporu, pravi, da se bodo o morebitni pritožbi odločili v teh dneh. Če se ne bodo pritožili, se bo sojenje začelo kmalu, poroča Večer.

Dogodek se je zgodil 11. oktobra 2021 zjutraj v Postojni, ko se je 22-letnica vrnila z dela in se na željo Bozova z njim dobila ob gozdarski šoli. Pogovor naj bi se kmalu spremenil v prepir, v katerem naj bi Bozov izvlekel nož in 22-letnico večkrat zabodel. Prenehal in pobegnil naj bi šele, ko so se pojavili očividci.

22-letnico so po dogodku odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer se je kar nekaj časa borila za življenje, a na koncu preživela, okrevala in se vrnila domov.

Če bo tožilstvo napadalcu dokazalo poskus umora, torej da je šlo za načrtovano in naklepno dejanje, mu grozi najmanj 15 let zapora.

Po pisanju Večera sta bila Bozov in 22-letnica sodelavca. Ker naj bi jo dlje časa zalezoval in se ji vsiljeval, naj bi zamenjala službo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija