30-TONSKA CISTERNA ZAGOZDENA V PLAVJAH: Zapeljal v enosmerno in se poskušal rešiti z vzvratno vožnjo

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 121 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in dve tatvini. Intervenirali so zaradi kršitve javnega reda in miru. Popoldne so koprski policisti imeli kar nekaj dela s cisterno, ki je zašla v Plavje.

Včeraj ob 16.37 so bili policisti obveščeni, da je v naselju Plavje zašla v enosmerno ulico cisterna, za omenjena vozila pa velja prepoved vožnje na tem območju. Cisterna je vozila vzvratno, s tem pa povzročala zastoje in zgražanje občanov. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za 30-tonsko cisterno polpriklopnikom, katere voznik, 40-letni državljan BiH, z urejenim prebivanjem v Sloveniji, je zašel iz smeri, zatem pa obtičal na cesti.

Dogovorjeno je bilo, da bodo na kraju prečrpavali gorivo v manjše cisterne (okoli 27000 litrov), do takrat pa se cesta zapre in CPK postavi signalizacijo. Cesta je bila ponovno odprta za promet ob 21.31, ko so cisterno umaknili. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog zaradi neupoštevanja prometne signalizacije.

Poškodovanega kolesarja prepeljali v SB Izola

Sinoči ob 23.18 je na obalni cesti pri Izoli padel 21-letni kolesar doma iz okolice Šentjurja. Pri tem si je presekal ustnico in zlomil zob. S kraja je bil odpeljan z reševalnim vozilom v SB Izola. Izdan mu bo plačilni nalog zaradi vožnje preblizu roba vozišča in neuporabe luči.

Ponoči je na PP Koper domačin prijavil tatvino mopeda Piggio ZIP 25, bele barve, KP 6F-S9, vrednega 400 evrov. Tatvina je bila izvršena iz nezaklenjene kleti večstanovanjskega objekta.

Ponoči je nekdo vlomil v mesnico v Štanjelu. Ukradli so blagajniški minimum, več pršutov in cigarete.

Na območju PU Koper so policisti od srede, 27. novembra 2019, od 6.00 ure, do danes, 28. novembra 2019, do 6.00 ure, obravnavali 25 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Vse osebe so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica, postopki pa še potekajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija