5 TON KOKAINA V PAKETIH LETELO V MORJE: Eden največjih zasegov, vreden 850 milijonov evrov (VIDEO)

Kronika

Italijanska finančna policija je med operacijo v Sredozemskem morju zasegla več kot 5,3 tone kokaina. Tržna vrednost zasežene količine droge je ocenjena na približno 850 milijonov evrov, gre pa za enega največjih zasegov kokaina na italijanskem ozemlju doslej. Ob tem so aretirali pet oseb. 

Poskus tihotapljenja kokaina so odkrili in preprečili med obsežno operacijo ob jugozahodni obali Sicilije, je v četrtek sporočila italijanska finančna straža, ki je pristojna za boj proti finančnemu kriminalu, pa tudi proti trgovini z drogami, mafiji in terorizmu.

#GDF e #DDA #Palermo sequestrate oltre 5,3 tonnellate di cocaina, per un valore di oltre 850 milioni di euro, e un’imbarcazione. Arrestate 5 persone. #NoiconVoi

Posted by Guardia di Finanza on Četvrtak, 20. juli 2023.

Med izvidniškimi preleti z letali v sredo zjutraj so pripadniki finančne straže opazili manjšo ribiško ladjo, ki je odplula s kalabrijske obale in se približala trgovski ladji, ki so jo nadzorovali že več dni. Ob tem so opazili, da s krova trgovske ladje v morje mečejo številne pakete, ki jih je pobirala posadka manjše ladje, in nato posredovali.

Preiskovalci so povedali, da so s to operacijo "zadali udarec mednarodnemu prometu s prepovedanimi drogami," poroča dpa. V Sredozemlju sicer redno odkrivajo tovrstne poskuse tihotapljenja, italijanska finančna straža pa je letos skupno zasegla že več ton različnih prepovedanih drog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija