6-LETNIK V PIRANU POZITIVEN NA KOKAIN: Dečkova mati in šola opozarjali CSD Piran, zakaj se niso odzvali?

Piran

6-letni deček je bil po vrnitvi z vikenda pri očetu na toksikološkem izvidu pozitiven na kokain. Da z njim nekaj ni v redu je posumila otrokova mama, ko ga je prišla iskat h očetu. Deček je tožil za glavobolom in bolečinami v trebuhu. Mamo naj bi "pogledal z zelo čudnimi očmi, bil je napadelen, zelo agresiven". Na piranskem Centru za socialno delo (CSD) naj bi mati več let opozarjala, da oče ni primeren skrbnik.

Kot poroča Eugenija Carl iz TV Slovenija, je mama v prvi lekarni kupila test za prepovedane substance, ki je pokazal prisotnost kokaina. Nato so test ponovili na urgenci zdravstvenega doma in še v SB Izola, oba sta bila pozitivna. 6-letniku naj bi odkrili tudi šum na srcu. Zadnjih šest mesecev naj bi imel hude krvavitve iz nosu in pogoste angine.

Njegov oče, 40-letni Pirančan, je v priporu. Kazensko so ga ovadili zaradi omogočanja uživanja mamil in zanemarjanja mladoletne osebe ter surovega ravnanja. Mati naj bi več let opozarjala CSD Piran, da je oče odvisnik in zato neprimeren skrbnik za otroka, a naj bi jo prepričali, da je "vsakdanja zadeva, da je 15-mesečni otrok dva dni pri očetu, dva dni pri mami".

Na CSD Piran so za TV Slovenija dejali, da sta se za stike dogovorila starša, kasneje pa naj o družini ne bi več imeli informacij in da je starš, ki ne ogroža otroka tisti, ki je dolžan nadzirati drugega starša in otroka zaščititi. CSD naj bi se vključil šele, ko odpovesta oba.

Mamo je poklicala tudi učiteljica in ji povedala, da opaža, da je otrok zanemarjen, ko pride od očeta, da je "v enem klobčiču" in da si pogrize vse nohte. Ker je obupala nad socialno službo, je mama sama poiskala specialiste, ki bi pomagali otroku. Ko je na CSD Piran obnovila postopek, pa "so naredili kopipejst poročila iz leta 2018".

Danes razkrivam: Zakaj Center za socialno delo Piran ni v preteklosti zaščitil šestletnega otroka, ki se je s...

Objavil/a Eugenija Carl dne Četrtek, 20. julij 2023

Glede otrokovih stisk je CSD Piran obvestila tudi šola, vendar odziva niso dobili. So pa stopili v stik z dečkovo šolo takoj, ko so prejeli novinarska vprašanja TV Slovenija. Šele zdaj, ko je otrok že okusil kokain, bo piranski center za socialno delo naredil oceno ogroženosti otroka in morebitni načrt pomoči. Na socialni inšpekciji so za TV Slovenija povedali, da so v CSD Piran sprožili nadzor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  23 .07. 2023 ob  15: 10
Po analizi odpadkov je potrebno opraviti analizo tudi drog na centralni čistilni napravi Piran.
Občina Piran z največ drogeraši in Izola z največ prodajalci....
kokodek |  21 .07. 2023 ob  11: 16
10
groza, da mora otrok obiskovati neprimernega starša, kje je tu dobrobit otroka. in biološki starši ni nujno, da so dobri starši!!!!!
Alozi |  21 .07. 2023 ob  09: 21
29
Groza. Groza kaj se dogaja. CSD je ustanova, ki je ena velika sramota in sama sebi namen... pogoreli so večkrat na polni črti.
Kje je zdej ministrstvo, kje so inšpekcije... kje je oseba ki je obravnavala ta primer. Kdo bo za to odgovorjal?
Nedolžen otrok je tu nastradal!
en iz raje |  21 .07. 2023 ob  08: 27
33
ali odgovornim iz CSD ne bodo sodili ?
če jim ne bodo bi verjetno bilo potrebno CSD-je ukiniti
Prognostik |  20 .07. 2023 ob  21: 13
16
Ko boste pisali obtožnico, ne pozabite ločila...
alfa |  20 .07. 2023 ob  20: 41
71
pa kaj so normalni tej na CSD...mati opozarja,šola itd oni pa molčijo...