SUMLJIVI ŠTOPAR PONOČI V BERTOKIH: V noč izginil z nekaj sto evri plena

Kronika

Danes ob 1.55 je državljan Bolgarije v Bertokih ustavil štoparju in ga odpeljal v bližino veterinarske postaje v Kopru, kjer ga je odložil. Med vožnjo mu je moški iz vozila ukradel torbico, v kateri je imel vse osebne dokumente. Oškodovan je za 400 evrov, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

Sicer so koprski policisti so od četrtka zjutraj pa do danes zjutraj intervenirali v 178 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 588 klicev. Obravnavali so še 35 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in šest z lažjimi poškodbami. Zasegli so sedem vozil. S področja kriminalitete so obravnavali osem vlomov in devet tatvin ter eno drzno tatvino. Intervenirali so zaradi kršitve javnega reda in miru, šestkrat v zasebnem prostoru in dvanajstkrat na javnem kraju. Obravnavali so poskus ropa, nasilje v družini in posredovali zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

V Postojni je v četrtek nekdo vlomil v hišo, vendar ni nič odnesel. Na počivališču Raubarkomanda so prav tako v četrtek vozniku iz Slovenj Gradca iz odklenjenega vozila ukradli mobilni telefon Samsung Galaxy S7, vreden 400 evrov.

Izolski policisti so v četrtek nasilnemu moškemu izrekli ukrep prepovedi približevanja partnerki, sledi mu kazenska ovadba.

V petek je v Barižonih je nekdo vstopil v hišo domačina, ki je bil medtem na vrtu, in mu ukradel 260 evrov iz denarnice. V Senožečah je nekdo vlomil v hišo. Medtem ko je bil vlomilec v hiši, se je vrnil lastnik, neznanec pa je pobegnil. Nekdo je vlomil tudi v hišo v Hrpeljah in lastnikom odnesel 1000 evrov. V petek ponoči pa so vlomili v hišo v Mali Bukovici. Ukradli so nekaj gotovine in zlatnino.

V četrtek popoldne so policisti na cesti za Sviščake ustavili osebni avto Ford kuga, ki ga je vozil 31-letni državljan Pakistana. Pri preverjanju v Italiji so ugotovili, da je vozilo bilo prijavljeno kot ukradeno v Milanu. Državljan Pakistana je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. 35-letnemu vozniku iz Sežane pa so piranski policisti v petek zasegli osebni avto, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V petek popoldne so v Orehku policisti zasegli osebni avto domačinu, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sopotniku, ki je med postopkom v vinjenem stanju kršil javni red in mir, pa so odredili pridržanje. Prvemu sledi obdolžilni predlog, drugemu pa plačilni nalog.

23-letnemu Koprčanu so policisti v petek v Portorožu zasegli moped, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

V petek zvečer so v Sežani vlomili v stanovanjsko hišo. Odnesli so nekaj hrvaških kun, dve ročni uri in zlato verižico. Škode je za 10.000 evrov.

Ob 22. uri so policisti v petek intervenirali v Kopru, kjer je moški kričal na družinske člane in jih žalil. Pijan s kršitvijo ni prenehal niti po prihodu policistov na kraj, zato so mu odredili pridržanje. Sledi plačilni nalog.

Ob 23.25 istega večera je na cesti Šared - Korte v avtomobil trčil voznik drugega avtomobila, zatem pa odpeljal. Prijavitelj se je zapeljal za njim. Povzročitelj nesreče se je nato ustavil v Kortah in ponovno odpeljal. Policisti so ustavili 43-letnega domačina, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,12 mg/l alkohola. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Orehku so policisti v soboto popoldan zasegli osebni avto 54-letnemu domačinu, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Včeraj ob 9.20 je policiste poklical domačin in povedal, da po Spodnjih Škofijah hodi mlajši moški, ki si nekaj ogleduje. Policisti so na kraju izsledili 21-letnega državljana Sirije, z urejenim statusom za bivanje v Nemčiji. Ugotovili so, da je pred tem imel prometno nesrečo. Pri sebi je imel ključe vozila, nima pa vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Včeraj dopoldne so pred vasjo Cepki pri Kopru policisti ustavili osebni avto, ki ga je vozila mladoletnica, vozilo pa je last očeta. Avto so ji zasegli, sledi ji obdolžilni predlog.

Ob 11.58 je včeraj na Markovcu v Kopru voznica osebnega avtomobila vozila vzvratno po parkirišču iz Beblerjeve in zavijala levo na cesto. V tem trenutku sta dovozno cesto prečkali ženska in njena 3-letna vnukinja. Voznica ju ni videla, zato je z vozilom trčila vanju, da sta padli. Obe je zatem odpeljala v bolnišnico na pregled. Glede na težo poškodb sledi ustrezen ukrep.

Danes zjutraj so policisti pri Kopru odkrili odvržen skuter Piaggio, bele barve, reg. št. KP 3H- Z2, ki je zabeležen kot ukraden z dne 24. oktobra 2019 v Izoli. Postopki še potekajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija