98-LETNA NOVOGORIČANKA ODPOTOVALA NA SARDINIJO S POSEBNIM RAZLOGOM: Sorodniki prijavili policiji izginotje (VIDEO)

Slovenija

98-letna Novogoričanka Mercede Porcu se je odpravila na Sardinijo, v svoj rojstni kraj Decimomannu pri Cagliariju, brez, da bi za to povedala svojim domačim. Ti so prijavili policiji, da je pogrešana. Za odhod na Sardinijo je imela poseben razlog, domovinsko pravico in dolžnost.

Foto: posnetek zaslona Facebook/Vulcano notizie

98-letna Mercede iz Nove Gorice je v svojem rojstnem kraju glasovala na nedeljskih deželnih volitvah. Na občini, kjer je dvignila volilno izkaznico, jo je pozdravila tamkajšnja županja Monica Careddu, njena nenavadna zgodba pa se je hitro znašla v medijih, prvi je bil sardinski časnik Unione Sarda.

Mercede je bila rojena v Decimomannuju. Imela je več bratov in sester. Zelo mlada se je poročila s Slovencem, ki je igral v vojaški godbi brigade Sassari. Na Sardiniji se jima je rodil prvi sin, nato so se preselili v Novo Gorico, kjer še danes živi z vnukinjo. Še vedno je na volilnem seznamu združenja Italijanov v tujini, v svoj rojstni kraj pa se je vrnila po 25 letih.

<<Non ci resta che cantar>>. Ce lo insegna la decimese Mercede Porcu, 98 anni, che dalla Slovenia è tornata a #Decimomannu dopo 25 anni. Il suo modo di esprimere il suo diritto, la sua libertà e la sua voglia di farsi sentire cantando e votando! Un esempio di determinazione e di senso civico. Chissà chi voterà!

Objavil/a Vulcano notizie dne Sobota, 24. februar 2024

Domačim 98-letnica ni povedala, kaj namerava storiti, zato so njeno izginotje prijavili slovenski policiji. Ta je obvestila italijanske karabinjerje, ki pa so gospo hitro našli. Na Sardinijo je prišla z letalom, nato pa do domačega kraja s taksijem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija