AMBICIOZEN, DODELAN IN URESNIČLJIV: Tak je program Izolske županove liste

Izola

Program Izolske županove liste je temeljito dodelan in skrbno premišljen, predvsem pa uresničljiv, saj v luči slogana vsebuje odgovore "ne le kaj, ampak tudi na kako". Pri oblikovanju programa so sodelovali vsi kandidati za izolski občinski svet, ki imajo s svojim poznavanjem in udejstvovanjem na različnih področjih stik z občankami in občani ter z njimi delijo skupne cilje.

V programu za prihajajoči mandat je Danilo Markočič z Izolsko županovo listo predvidel nadaljevanje nekaterih pomembnih projektov, ki so jih začeli v sedanjem mandatu. Med njimi so Istrski kulturni center, stanovanjski objekt Livade s 34 stanovanji za Izolane, obnova južnega dela ribiške infrastrukture, nadzidava Zdravstvenega doma Izola, obnova Osnovne šole Vojke Šmuc ter gradnja večnamenskega vaškega doma na Šaredu.

Načrti za prihodnja štiri leta so še bolj ambiciozni: "V prihajajočem mandatu želimo v Izolski županovi listi začeti z izvajanjem nekaterih projektov, ki bodo ključno vplivali na življenje v Izoli."

Mednje zagotovo sodijo garažna hiša Ladjedelnica in podzemna garažna hiša na Lonki, gradnja doma starejših občanov, gradnja športnega parka z igriščem v Kortah, izgradnja mestne plaže Jadranka, ureditev kopalnih površin na obalni cesti med Izolo in Koprom, ustanovitev zadruge sončnih elektrarn in ureditev vodnega vira Ricorvo. Celoten program je na voljo na spletni strani Izolske županove liste.

"Verjamem, da bodo Izolanke in Izolani prepoznali te projekte kot svoje in na listi zaznali ljudi, ki jim je vredno zaupati. Želimo nadaljevati z dobro zastavljenim načrtom dela za prihodnji mandat in z ekipo, ki ga je sposobna udejaniti," je še povedal Markočič, neodvisni kandidat za župana Občine Izola.

Že ob najavi kandidature je poudaril, da želi svoje izkušnje in znanja v prihodnjem mandatu deliti z mladimi, saj kot sam pravi, "se svet brez mladih ne bo več vrtel, kot se vrti sedaj". Zato v soboto, 12. novembra, vabi vse mlade Izolanke in Izolane v Hangar bar, kjer bo potekal sproščen večer ob dobri glasbi, namenjen iskanju skupnih ciljev z mladimi v Izoli.