AMERIŠKA MINISTRICA UŽIVALA NORE GOBE: Brani se, da 'jedi' ni naročila sama (VIDEO)

Svet

Ameriška ministrica za finance Janet Yellen je na Kitajskem sprožila navdušenje nad gobovo jedjo, imenovano "jian shou qing", kar v prevodu pomeni "glej modro roko", potem ko so jo julija, med obiskom v Pekingu opazili jesti gobe, znane po svojih halucinogenih lastnostih.

"Bila je okusna gobova jed, za katero nisem vedela, da ima halucinogene lastnosti. To sem izvedela šele kasneje," je za CNN povedala Yellen. Ob tem je dodala, da jed ni naročila sama.

Jed je narejena iz gob Lanmaoa asiatica, ki po ugrizu pomodrijo"Vsi smo uživali v gobah, nihče od nas ni občutil nobenih slabih učinkov, ker smo jih zaužili," je dejala ministrica.

Dr. Peter Mortimer, profesor na botaničnem inštitutu Kunming, je za CNN povedal, da te gobe veljajo za strupene, ker so lahko halucinogene. "Vendar znanstveniki še niso identificirali spojin, ki povzročajo halucinacije. Še vedno ostaja skrivnost in večina dokazov je anekdotičnih. Imam prijatelja, ki jih je pomotoma pojedel in tri dni haluciniral", je povedal dr. Mortimer.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija