APRILSKI PORTOROŽ 44CUP PRESTAVLJEN: Jesensko tekmovanje se iz Španije seli k nam

Piran

Ob vseh odpovedih športnih dogodkov, med katerimi je tudi aprilska jadralska regata Portorož 44Cup, vse kaže, da se bo slednja le odvila. Nov termin je konec septembra.

Portorož bi moral med 22. in 26. aprilom gostiti prvo regato letošnje sezone 44CUP-a. Glede na aktualne razmere je vodstvo razreda, razumljivo, skupaj s slovenskim organizatorjem, društvom GoSailing, dogodek odpovedalo, ter si prizadevalo najti nadomestni termin

Po prvotnem koledarju regat naj bi se v septembrskem terminu sicer odvijala regata v španskem letovišču Sotogrande, a so se deležniki skupaj odločili, da prizorišče prestavijo na našo, slovensko obalo.

"Priprave na izvedbo Pokala Portorož so bile tako daleč, da je bilo smiselno poskušati dogodek prestaviti in ne v celoti odpovedati," je povedal Mitja Margon iz GoSailinga. Vodilni v razredu so slednjemu ponudili možnost, da se nadomesti svetovno prvenstvo, ki bi moralo septembra potekati v Španiji, na slovenski obali.  

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Posta |  27 .03. 2020 ob  16: 54
Ne vem , kaj vam še ni jasno, olimpijske igre so odpovedane, vi bi pa kar Špance gostili jeseni. Vsaka čast tistemu ki je napisal ta članek, pol pa naj še medije finansira država.
Aleluja.