AURELIO JURI POPOVIČU: "Umiri se že enkrat"

Koper

Po članku, ki smo ga objavili pretekli teden, se je na besede nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča odzval Aurelio Juri, ki je bil v preteklosti tudi župan koprske občine. Njegove besede, ki smo jih prejeli v uredništvo, se začenjajo z "Umiri se že enkrat, Boris!".

Aurelio Juri, nekdanji župan Mestne občine Koper (MOK), nam je v uredništvo poslal odziv na Popovičeve besede, ki jih je prebral v našem članku iz preteklega tedna. V uvodu je zapisal: "Umiri se že enkrat, Boris! … In sprejmi dejstvo, da nisi več župan in da je čas, da nehaš trosit neumnosti in laži."

Kot dodaja, je Popovič napadel svojega naslednika in njegov prvi proračun ter posredno znova prezrl zapuščino prednikov. "Da bi branil Aleša Bržana ne čutim potrebe, ker je to storil občinski svet z veliko podporo proračunu, moram pa se odzvat na tvojo ponavljajočo tezo, da se je zgodovina Kopra začela s teboj …" Pri tem Juri navaja besede Popoviča, ki je dejal: "Jaz v prvem mandatu nisem imel ničesar, oni (Bržanovi, o.p.) pa imajo vse nastavljeno."

"Pred teboj smo bili trije, ki smo vodili občino, če omenim samo obdobje samostojne Slovenije, in pred nami so bili še drugi in vsak je za seboj pustil nekaj, kar je bilo vredno vsaj omembe. Nihče ni našel puščave," se je na omenjene besede odzval Aurelio Juri in naštel še nekdanja župana Ireno Fister in Dina Pucerja.

"Skupno 12 let socialdemokratske kontinuitete. In pustili smo ti občino v odlični kondiciji. Po bruto družbenem proizvodu na prebivalca - podatki 2001 - druga občina v Sloveniji, takoj za Ljubljano, četrta po višini plač, prva po število motornih vozil. Dodam naj še širši Koprski, oziroma obalni prostor, ki je bil po bruto dodani vrednosti na zaposlenega v gospodarstvu, prva med 13 slovenskimi statističnimi regijami! Da je bilo temu tako je pripomoglo tudi napor, ki smo ga bili vložili, da bi nas osamosvojitvena vojna poškodovala čim manj. Razen tragične in obžalovanja vredne smrti treh mladih vojakov JLA na Škofijah, hujših posledic ni bilo in posledično tudi ne potrebe po večjih stroških v sanacijo škod," pojasnjuje Juri, ki Popoviču očita tudi odcepljeni Ankaran in pa investicije, ki naj bi bile zapuščina županov pred županovanjem Popoviča.

"Večkrat pohvaljena Arena Bonifika je le polepšava nečesa, kar je nastalo v našem času. Začetek gradnje večnamenske dvorane nosi moj podpis, njeno dokončanje Fisterjev in pričetek polnega obratovanja Pucerjev. Ti si jo samo posodobil za potrebe Evropskega košarkarskega prvenstva leta 2013," obregnil pa se je tudi ob olimpijski bazen. Kot pravi, je bil projekt že nastavljen in tudi finančno odobren, "a si karte premešal oziroma odstopil ob prvotne zamisli in dobili smo bazen z zamikom več kot 15 let v okviru neke mega-stavbe, kateri skelet že leta stoji kot zarjavel spomenik tvojih zgrešenih investicij".

Juri je izpostavil in naštel med drugim tudi trge, ulice, ceste in stavbe, ki so ob prvem mandatu pričakali Popoviča, ter prireditve: "In takrat je mesto že dolgo utripalo, četudi brez lučk in palm … In, na koncu, našel si dokaj urejeno občinsko blagajno, brez kakršnih koli okostnjakov. Da, dragi bivši župan, zgodovina Kopra, hočeš, nočeš, se je pisala tudi takrat."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
koprčan |  01 .03. 2019 ob  11: 47
...In to "s poštenim delom"? Roba de matti!
koprčan |  01 .03. 2019 ob  11: 47
@JURIJ mi je vzel besede iz ust in misli z glave. @ManofSteel lažeš samemu sebi in tako pogosto, da si prepričan, da je laž postala resnica. Vila na morju.... ha ha ha... za krepat.
vseved |  28 .02. 2019 ob  20: 46
@ManofStel, po tvojem pisanju si do prihoda Popoviča na oblast živel v štali, brez vode,elektrike,sanitatij… Dvomim, da si bil dlje od Bertokov ,vila na morju pa so očitno tvoje mokre sanje.
KOPER |  28 .02. 2019 ob  18: 29
-2
Na koncu,ko človek bere in bere te komentarje dobiš matematičen izračun 1 1 in rezultat je,da ste konkretno zasrali,ker ste volili Bržana.
In vam je žal.
Mislim,da so ljudje dobili točno to,kar so si zaslužili:en velik NIČ.
ManofSteel |  28 .02. 2019 ob  17: 42
Btw imel sem velike ambicije, da bi nekaj naredil za svojo obalo...žal sem spregledal zafrustrirane gnjilobe, ki živijo okoli mene. Nato sem se vprašal, za koga ? Se.rem se vam vsem v usta...meni v življenju ne manjka nič :)
ManofSteel |  28 .02. 2019 ob  17: 34
-3
koperloser verjemi, da ti v 5x življenjih ne bi dosegel toliko kolikor sem jaz dosegel. In sem zelo srečen...vila na morju. pošteno zaslužen denar in to ne v javni službi ! ;)
Uživaj srečković
ManofSteel |  28 .02. 2019 ob  17: 32
-1
Ubogi revčki so zelo srečni v lajfu od rojstva, toliko da visijo na raznih portalih in skušajo prat možgane folku... ko neanka ve da je živ ! Takim lahko soliš pamet. To je tvoja sreča...bwahahahaha
ManofSteel |  28 .02. 2019 ob  17: 29
Meni sreče ne manjka v življenju ! Vprašanje je slednje, kaj pa je za tebe sreča ? Služba v javni firmi (upravi), družinica in peljat otroke k pedofilčkom k verouku in bluzit monade okoli, koliko ste vi razgledani ?!
ManofSteel |  28 .02. 2019 ob  17: 26
To po sebi sodite luserčki ? Sem stopil muci na repek ? ha hehehehe
koprčan |  28 .02. 2019 ob  16: 31
-1
Poglej se v ogledalu in se vprašaj ali si srečen?
Paperino |  28 .02. 2019 ob  16: 31
ManofSteel | 28 .02. 2019 15: 30

:D:D:D:D:D:D:D:D:D no comment :S
koprčan |  28 .02. 2019 ob  16: 30
Ubogi @ManofSteel. Nepopravljiv.... in domnevam da v življenju ena sama žalost, od rojstva dalje.
1