BERLUSCONI PREMAGAL COVID: "Prvi trije dnevi so bili resnično težki"

Svet

Nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija so danes odpustili iz milanske klinike San Raffaele, kjer se je zdravil zaradi okužbe z novim koronavirusom. Medijski mogotec, ki bo konec meseca dopolnil 84 let, je ob odhodu iz bolnišnice dejal novinarjem, da je preživel najnevarnejši izziv v svojem življenju, poročajo tuje tiskovne agencije.

"S ponosom lahko povem, da mi je celo tokrat uspelo," je dodal. Priznal je, da so bili prvi trije dnevi resnično težki, covid-19 pa označil za resno in resnično nevarno bolezen. Ob tem se je zahvalil zdravnikom in izrazil solidarnost z ostalimi žrtvami covida-19 ter njihovimi svojci. "Vsak od nas je izpostavljen tveganju, da okuži druge," je še poudaril Berlusconi in vse pozval h kar največji odgovornosti. Po izjavi za medije si je politik nadel zaščitno masko.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa bo Berlusconi po odhodu iz bolnišnice doma v samoizolaciji, dokler ne bo popolnoma okreval. Da je okužen z novim koronavirusom, politik, ki je italijansko vlado vodil štirikrat, potrdil 3. septembra, dan kasneje pa so ga prepeljali na zdravljenje v bolnišnico v Milanu.

Berlusocnijev zdravnik: "Verjetno bi umrl, če bi imel enake simptome marca ali aprila"

Njegov zdravnik Alberto Zangrillo je prejšnji teden sporočil, da ima Berlusconi pljučnico. Dejal je še, da milijarder sodi med bolj ogrožene bolnike zaradi svoje starosti in njegovih prejšnjih bolezni. Ob tem je izpostavil, da bi Berlusconi verjetno umrl, če bi imel enake simptome ob začetku epidemije covida-19 v Italiji marca ali aprila, a od takrat so se zdravniki že veliko naučili in so tudi bolje opremljeni za boj s to boleznijo.

Okužbo so Berlusconiju potrdili po vrnitvi z dopusta na Sardiniji. S koronavirusom so se okužili tudi njegova 36-letna hčerka Barbara, njegov 31-letni sin Luigi, 54-letna hči Marina in življenjska partnerka Marta Fascina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija