BESNA SLOVENKA Z DOPUSTA V EGIPTU: Kljub prazni plaži jo čaka karantena, "na Hrvaškem pa ni korone" (VIDEO)

Slovenija

"Mi lahko prosim kdo pojasni, kje se naj okužim," se sprašuje Slovenka, ki je trenutno na dopustu v Egiptu. Njen posnetek, blago rečeno, praznih plaž je s svetlobno hitrostjo zaokrožil po družbenem omrežju Facebook. Bistvo njene objave pa je opozarjanje na absurd: ker je vlada v času njenega dopustovanja uvrstila njeno destinacijo na temno rdeč seznam držav, jo ob povratku čaka strog ukrep, 10 dni karantene in predložitev negativnega PCR testa. 

Vladno sprejemanje ukrepov in uvrščanje držav na sezname različnih odtenkov rdeče, je v konkretnem primeru marsikdo označil za nesmiselno. In prav na to apelira Slovenka na dopustu v Egiptu. "NIJZ se je v času mojega dopusta odločil, da je to temno rdeča država," je zapisala ob posnetku prazne plaže in praznih ležalnikov na plaži v Hurgadi, kjer se trenutno nahaja.

Spomnimo, 26. junija je vlada spremenila sezname zelenih, oranžnih, rdečih in temno rdečih držav. Prav barva destinacij pa določa pogoje ob povratku v Slovenijo. Skladno s to barvno lestvico, jo "najslabše odnesejo" osebe, ki prihajajo z območja na rdečem in temno rdečem seznamu.

Dopustnikom torej sledi 10-dnevna karantena, ob vstopu v Slovenijo pa morajo predložiti še negativen PCR test. Karanteni ali negativnem testu se lahko izognejo s predložitvijo potrdila o cepljenju, potrdila o prebolelosti ali potrdila o cepljenju za prebolevnike. "Zaradi te "gužve" me čaka 10-dnevna prisilna karantena in še plačilo PCR testa na letališču ob povratku," pripoveduje zgrožena turistka.

"Pri več kot 100 milijonih prebivalcev imajo 300 okuženih. V resortih smo bolj varni kot pri nas v trgovini. Katastrofa od odločitev. Ampak ni pa težava, če želiš na Hrvaško, tam ni korone," je še dodala cinično.

Mi lahko prosim kdo pojasni kje se naj okužim? Zaradi te "gužve" me čaka 10 dnevna prisilna karantena in še plačilo PCR na letališču ob povratku... NIJZ se je v času mojega dopusta odločil, da je to temno rdeča država... Na podlagi česa? Pri več kot 100 milijonih prebivalcev imajo 300 okuženih!?! V resortih smo bolj varni kot pri nas v trgovini! Katastrofa od odločitev... Ampak ni pa težava, če želiš na Hrvaško, tam ni korone... ???????????????? #NIJZ #katastrofa

Objavil/a Bojana Gorjup Petar dne Ponedeljek, 28. junij 2021

Je epidemiološko stanje na Hrvaškem res boljše?

Če primerjamo Slovenijo, Hrvaško in Egipt in pri tem upoštevamo dostopne podatke o dnevnem številu novih okužb v obdobju med 5. majem in 28. junijem letos, kmalu opazimo, da je krivulja Egipta krepko pod našo in hrvaško. "Čemu je torej Egipt uvrščen na temno rdeči seznam?" se sprašujejo mnogi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  30 .06. 2021 ob  11: 26
Balkanska solidarnost na eni strani In vlada ki manipulira na drugi strani ( no tudi krade i sluzi v času te plandemije )…a narod kot ovce ki ( se vedno ) verjame našemu “strokovnemu” timu …Egipt je varna država
J |  29 .06. 2021 ob  21: 25
Novinarju tega članka bi vzelo le minuto, da bi sam ugotovil, da so v Egiptu tekom cele epidemije naredili slabe 3 milijone testov (pri več kot 100 milijonih prebivalcev), na Hrvaškem pa dobra 2 milijona testov (pri 4 milijonih prebivalcev).
Tako pa je le kot opičji telefon povzel članek Slovenskih Novic.
vseved |  29 .06. 2021 ob  21: 02
Blondinka!