BI ZDRŽALI TA IZZIV? Moški po celem svetu v mesec brez samozadovoljevanja ali seksa

Svet

Začel se je izziv za moške, da se ves mesec november odrekajo kakršnemu koli spolnemu sproščanju. Gibanje 'No Nut November', ki se je začelo prav na spletu, obstaja že od leta 2011, njegovi privrženci pa trdijo, da vzdrževanje ejakulacije izboljšuje duševno zdravje, težave s prebavili in dviga samozavest.

Na milijone moških po celem svetu se je odločilo sodelovati v izzivu, v upanju, da se bo povečalo število njihovih spermijev, se dvignila raven testosterona in da se bo izboljšalo njihovo zdravje. Samodisciplina, ki je potrebna, da se preživi 30 dni brez ejakulacije, je verjetno vzrok za izboljšano samozavest ljudi – s tem si dokažejo, da si lahko zastavijo cilj in ga dosežejo.

Odrekanje je za moške precej neprijetno, kar je zelo očitno v številu spletnih objav moških, ki so se za to odločili. Te prikazujejo slike risanih letal, ki padajo in številne različice priljubljenega mema, ki prikazuje dečka, ki se tako močno napreza, da ne bi spregovoril, da postanejo vidne žile na njegovi glavi.

Toda strokovnjaki so za DailyMail.com povedali, da če moški želijo doseči višjo raven testosterona in večje število spermijev, 'No Nut November' ni prava pot do cilja. Kot zdaj vemo, v resnici ni nobenih trdnih znanstvenih dokazov, da je koristno namerno zadržati ejakulacijo, zlasti za tako dolgo časa, je pojasnila urologinja dr. Fenwa Milhouse.

Dr. Boback Berookhim, newyorški urolog in specialist za spolno zdravje moških, pa je za DailyMail.com povedal: "S filozofskega vidika ima nadzor nad različnimi telesnimi nagoni koristi v smislu samodiscipline in samokontrole in posledično izboljšanja samopodobe."

Po drugi strani pa se med seksom sprošča hormon dobrega počutja, kar ublaži stres in sprošča, posledično pa imamo boljši spanec. Med seksom možgani sproščajo tudi poplavo dopamina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija