BIZAREN MNOŽIČNI PRETEP NA TERMINALU V SEŽANI: Eden je v hrbet dobil nož, drugi z avtomobilom poskušal povoziti ostale

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so bili v soboto ob 17.29 obveščeni, da se na terminalu v Sežani pretepa več oseb. Nato so čez nekaj minut prejeli obvestilo iz Zdravstvenega doma (ZD) Sežana, od koder so sporočili, da imajo v oskrbi hudo poškodovanega moškega, ki je bil zaboden v pretepu. Hudo poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Izola. Istočasno so zdravniško pomoč v ZD Sežana iskale še tri druge osebe, ki so poškodbe zadobile v že naznanjenem pretepu.

Policisti so na kraju ugotovili, da sta se na terminalu srečali dve skupini državljanov Severne Makedonije, med katerimi je zaradi dolžniških razmerij, prišlo do pretepa, v katerem je bilo udeleženih osem oseb. V pretepu so uporabili tudi več nevarnih predmetov.

Ugotovljeno je bilo, da je eden od osumljencev, 53-letni moški, med pretepom z nožem v hrbet zabodel 42-letnega moškega, ki je bil v nadaljevanju z reševalnim vozilom odpeljan v izolsko bolnišnico. Drugi osumljenec, 49-letni moški, pa je z osebnim avtomobilom poskušal povoziti skupino oseb, ki so v omenjenem pretepu sodelovale. Več v pretepu udeleženih oseb je bilo lažje telesno poškodovanih.

Na kraju je bila odvzeta prostost petim osumljencem. Dva osumljena, 53- in 49-letnik, državljana Severne Makedonije, se še vedno nahajata v policijskem pridržanju, medtem ko je bilo ostalim trem osumljenim po končanih postopkih na policiji pridržanje zaključeno.

Vodenje predkazenskega postopka je prevzelo okrožno državno tožilstvo v Kopru, ki je naročilo, da se oba, še vedno pridržana osumljenca za kaznivi dejanji poskusa uboja, s kazenskima ovadbama privede na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Za uboj je zagrožena kazen zapora od petih do petnajstih let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija