BO LISTA ZAVEDNO KOPER NA VOLILNEM LISTIČU? Upravno sodišče je zavrnilo njeno pritožbo

Koper

Upravno sodišče je zavrnilo pritožbo na sklep občinske volilne komisije, ki jo je vložila Lista Zavedno Koper. Slednja bo sodbo temeljito preučila in o nadaljnjih aktivnostih javnost obvestila v naslednjih dneh.

Pritožba Liste Zavedno Koper je bila zavrnjena. Na upravno sodišče so jo vložili, ker je občinska volilna komisija zavrnila njeno kandidaturo in njenega kandidata za župana Patrika Grebla na prihajajočih lokalnih volitvah.

"Razlog za takšno odločitev je, da kandidatura ne izpolnjuje zakonskih pogojev (kandidati niso bili določeni s tajnim glasovanjem). Skladno z zakonom mora v takem primeru volilna komisija kandidaturo zavrniti," so v petek zapisali na koprski občinski volilni komisiji in dodali, da ima vsak kandidat ali predstavnik kandidature možnost, da zoper izdano odločbo v roku 48 ur vloži pritožbo na upravno sodišče. Kar so nato v Listi Zavedno Koper tudi storili, a od upravnega sodišča danes prejeli negativen odgovor. 

"V Listi Zavedno Koper smo pozno popoldne prejeli odločitev novogoriškega Upravnega sodišča, ki je zavrnilo vseh 13 pritožb na odločbo občinske volilne komisije Mestne občine Koper," so zapisali in dodali, da bodo sodbo temeljito preučili in o nadaljnjih aktivnostih javnost obvestili v naslednjih dneh na novinarski konferenci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Caput Histriae |  02 .11. 2022 ob  12: 07
zdaj pa bo zanimivo opazovati kako boste obe gospe korakale po kopru. kultura in kuža pazi!!!
Stiv Rivs |  01 .11. 2022 ob  19: 31
13
Zakon o lokalnih volitvah je zelo jasno napisan.
Členi so napisani tako, da jih lahko vsakdo z osnovno izobrazbo razume.
Tudi člen o tajnem glasovanju kandidatov je popolnoma nedvoumen.
Iz tega sklepam, da so te eminence slovenske "kulture" in "znanosti" zavestno kršile zakon !
Vredno bi bilo sprožit kakšen pred-kazenski postopek, ker zadeva ni nedolžna.


Kolibri123 |  01 .11. 2022 ob  13: 27
24
Ma so ga sfalili na več frontah, ne le pri pravnih osnovah. No 2 je ime te stranke, ki bolj paše enim vaškim zagamancem in Greblo kot lepo povedano neprivlačen kandidat za župana... par dobrih imen zraven pa so potunkali v svojo kavno usedlino....
galeb |  01 .11. 2022 ob  12: 11
-20
Ma ta Bržan je ku en topolino inveče je diavoleto in forma di pekora mi ne paži nanka en malo ni sinčero. Zdej se ma zmerom bol za padrona inu kaže use fore meni mi ne piaži niti en jočič nanka ni gran ke naredu ma hodi ća
Olgo Franco |  01 .11. 2022 ob  10: 10
-6
Prosim obelodanite ime pravnika, ki je to kandidaturo pripravljal… rad bi ga spoznal… dejanskega krivca, da bomo morali gledati tega ubogega Alesa se 4 leta.
SRAMOTA
Zvitalisica |  01 .11. 2022 ob  09: 41
30
Kaj pricakovati od ljudi, ki ze v startu zahebejo? Zdaj bodo vrgli ven zgodbico, da jim mecejo polena pod noge, ker da se jih bojijo ha ha ha.... druga varianta pa je dogovor pod mizo z Brzanom... vsi skupaj ene polente a prepametni zase - nikoli nic delali, vsi na proracunu, trla brla i prođe
zivot....in odlicna osnova za penzijo....