BODO MASKE 'PADLE'? Vlada danes o odpravi obveznega nošenja v zaprtih prostorih

Slovenija

Vlada bo na dopisni seji obravnavala predlog strokovne skupine za covid-19, ki predvideva odpravo obveznega nošenja zaščitnih mask v vseh zaprtih prostorih, razen v zdravstvu in nastanitvah socialnega varstva, je napovedal minister za zdravje Janez Poklukar. Nošenje mask bi ob spremembi še vedno priporočali vsem starejšim in imunsko oslabelim.

"Na seji vlade bomo predlagali tisto, kar je predlagala strokovna skupina za covid-19," je v torek napovedal Poklukar.

Po prvotnem predlogu strokovne skupine za covid-19 bi obvezo nošenja zaščitnih mask v večini zaprtih javnih prostorov spremenili v priporočilo, ko bi se na intenzivnih oddelkih sedem zaporednih dni zaradi in s covidom-19 zdravilo manj kot 35 covidnih bolnikov. V ponedeljek je vodja skupine Mateja Logar dodatno pojasnila, da bi upoštevali le bolnike, ki se na oddelkih intenzivne terapije zdravijo zaradi covida-19. Kot je razvidno iz podatkov ministrstva za zdravje, je ta kriterij že nekaj dni izpolnjen.

V primeru sprejetja predloga, bi sprememba predvidoma začela veljati v četrtek, je pojasnil Poklukar. Kot je napovedal, bi nošenje mask še vedno priporočali vsem starejšim in imunsko oslabelim. Splošno priporočilo nošenja mask v zaprtih javnih prostorih bi po besedah Logarjeve še vedno ostalo, prav tako bi nošnjo mask priporočili v primerih, ko ni mogoče zagotavljati razdalje 1,5 metra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija