BODO REŠILI LEGENDARNO DISKOTEKO AMBASADO GAVIOLI? Morda je še upanje, da se bo klubska scena ohranila

Izola

Po tem ko je izolska Ambasada Gavioli dobila novega lastnika Ensol 360 d.o.o., so se nanj obrnili predstavniki Civilne iniciative Save Ambasada Gavioli (SAG), ki si že dlje časa prizadevajo za ohranitev tega objekta in njegove morebitne bodoče uporabe v integraciji regionalnega - mladinsko, kulturnega centra Izola. V odprtem pismu so izrazili namero za sestanek z novim lastnikom, da bi prisluhnil njihovim idejam.

Na sestanek z novim lastnikom čakajo že dlje časa, so zapisali v Civilni iniciativi SAG, "v upanju, da bi s skupnimi močmi našli pravilno svetlo izhodišče, prisluhnili našim idejam, rešitvam za ohranitev tega objekta in njegove bodoče uporabe v integraciji regionalnega - mladinsko, kulturnega centra Izola".

"Menimo, da imate do lokacije popolnoma zgrešeno stališče. Lokacija je namreč iz poslovnega vidika šele stopala na prave tire," so prepričani v iniciativi, kjer dodajajo, da se je pred začetkom koronavirusa začelo postavljati temelje projekta, ki se ga je želelo predstaviti na naslednjih lokalnih volitvah in ga nemudoma uresničiti.

"Razumemo vaše potrebe po prilagajanju zahtevam vašega trga in prav tako smo prepričani, da se lahko tem razmeram prilagodite na boljši lokaciji brez rušenja temelja elektronske glasbene kulture v Sloveniji, ki bo za družbeni in kulturni razvoj mladine v prihodnosti še kako dragocena, če ne celo vitalna in bi morala biti postavljena pred določene potrebe kapitala, ki so rešljive na druge bolj etične načine.

Razumemo tudi, da se vaše podjetje Ensol 360 poteguje za pridobivanje čim boljše poslovne rezultate, ampak to je bistveno neprimerljivo s tem, kaj občina Izola in lokalna skupnost izgubi z uničenjem takega objekta. To je praktično uničenje edine prostorske rešitve za širše medgeneracijsko dogajanje v Izoli in širom obale," pravijo in napovedujejo, da bodo zato odprte tudi peticije ter pisma podpore vseh javnih mladinskih društev na Obali v podporo njihovemu projektu v tem objektu.

Prepričani so, da glede na občinski prostorski načrt in stanje na izolskem nepremičninskem trgu alternativne lokacije za tako namembnost z vštetimi potrebami po parkiriščih, kvadraturi prireditvenega prostora in mnogimi drugimi faktorji v Izoli ni več. "In prav iz tega izhodišča smo s temeljitimi pogovori od večine članov občinskega sveta ter krajevne skupnosti pridobili pozitivna mnenja za rešitve, in sicer da bi lahko zgolj s skupnimi močmi (vašo podporo), kooperacijo župana ter same občine našli alternativno lokacijo za izgradnjo tako prototipne zaprto-odprte steze kot tudi celotnega poslopja, katerega potrebujete za vaših 40 zaposlenih in to v bližnjem območju v radiusu 1 km od obstoječega objekta." Pri tem je ideja iniciative, ki jo želijo predstaviti na sestanku, da bi se sklenilo javno-zasebno partnerstvo med novim lastnikom Ambasade Gavioli in izolsko občino, s katerim bi se uredilo zamenjavo zemljišč ter potencialen kasnejši odkup.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  12 .05. 2021 ob  06: 52
ManofSteel se strinjam s tabo. Jaz bi poleg ambasade dal porušit vse vinske kleti, pivsko fontano, vse lokalčke kjer se streže alkohol bi zabetoniral in predvsem ukinil internet.

mladina nam bo hvaležna.
ManofSteel |  11 .05. 2021 ob  13: 16
Mislim, da je @solinar povedal vse, da ne pišemo dodatne romane o tem kakšna je problematika s to " kulturno dediščino"...ruši do temelja. Veliko mladih vam bo še hvaležna...
kokodek |  11 .05. 2021 ob  12: 44
ambasada je od vedno priložnost za Izolo. Če bi občina znala poskrbeti za dodatno vsebino, ko se diskoteka zapre, bi imeli še kakšno delovno mesto in zaslužek!!!
Istriano |  11 .05. 2021 ob  12: 23
So našli prav primerno obdobje za reševanje diskoteke.
solinar |  11 .05. 2021 ob  08: 51
12
Poslušajte tudi okoliške prebivalce, ter lastnike oz. uporabnike okoliških poslovnih prostorov.
Take in podobne hrupne dejavnosti sodijo v zapuščeni kamnolom, ne pa v urbano okolje.